Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έχει μαγνητίσει τα βλέμματα πολλών κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, καθώς πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Φιορεντίνα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τα 33 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.
Για τον Σέρβο επιθετικό των βιόλα η Γιουβέντους είναι εκείνη που έχει απλώσει τα δίχτυα της, ωστόσο γερά στο κόλπο έχει μπει και η Άρσεναλ, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του «Il Messagero» αναμένεται να την κερδίσει στον ανταγωνισμό.
Ο λόγος είναι ότι οι Λονδρέζοι μπορούν να φτάσουν πιο κοντά στις απαιτήσεις του συλλόγου της Φλωρεντίας, που τον κοστολογεί στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής στα πρωταθλήματά τους, παλεύουν να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα, η οποία θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League της ερχόμενης περιόδου.
Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν το καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιο του Βλάχοβιτς με τη Φιορεντίνα εκπνέει το καλοκαίρι του 2023. Την τρέχουσα σεζόν έχει πετύχει 18 γκολ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.