Ο Άγγελος Ευθυμίου, προπονητής της Καρμιώτισσας, μίλησε στην ιστοσελίδα μας με αφορμή το ντέρμπι «αιωνίων» που θα διεξαχθεί την Κυριακή από το σημείο της διακοπής του (17’).

«Αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, έιναι ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε ανοδική πορεία σε σχέση με το πως άρχισαν την σεζόν. Σίγουρα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον το παιχνίδι και ως είθισται, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πάντα έτσι γίνεται σε αυτά τα ντέρμπι, ακόμη και όταν η Ομόνοια δεν ήταν στα καλύτερά της. Είναι από τα παιχνίδια που κρίνονται σε αυτές τις αποφάσεις των ποδοσφαιριστών που παίρνουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Δεν μπορώ να χρίσω φαβορί σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που περιμένω όμως, είναι πως θα δούμε ένα παιχνίδι με γκολ. Θα ανοίξει το παιχνίδι και θα είναι ανοιχτό ως προς οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Για το τι προσέγγιση περιμένει από τον Σωφρόνη Αυγουστή με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει: «Θεωρώ ότι θα συγκεντρωθεί στην ομάδα του. Δεν είναι προπονητής που προσαρμόζεται στον αντίπαλο αλλά ο αντίπαλος προσαρμόζεται στον τρόπο παιχνιδιού του. Οπότε η Ομόνοια θα προσαρμοστεί στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Όπως μας έχει δείξει ο Σωφρόνης, θα πάει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για την απουσία του Καρώ: «Η απουσία του Καρώ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά. Βοήθησε το ΑΠΟΕΛ να πάρει αποτελέσματα με τα γκολ του. Θεωρώ όμως ότι είναι ίσως η ώρα να βγουν κάποιοι μπροστά και να βοηθήσουν στο σκοράρισμα. Έχει παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό όπως ο Κβιλιτάια».

Για το τη σημασία του αποτελέσματος στο ντέρμπι: «Βρισκόμαστε σε μία πολύ σημαντική καμπή του πρωταθλήματος. Αν το κερδίσει η Ομόνοια το ντέρμπι, θα της αυξήσει τις πιθανότητες για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αν νικήσει το ΑΠΟΕΛ θα του δώσει μία ώθηση να μπει στην 6άδα. Αν έρθει η ισοπαλία, δεν είναι απαγορευτικό αποτέλεσμα, όμως θα χάσουν και οι δύο έδαφος για τους στόχους του. Θεωρώ όμως ότι είναι πιο σημαντικό το παιχνίδι για το ΑΠΟΕΛ. Η Ομόνοια με νίκη μπαίνει στην 6άδα ενώ το ΑΠΟΕΛ παραμένει εκτός 6άδας προς το παρών και η πίεση γίνεται πιο έντονη».

Για το πως περιμένει να αντιμετωπίσει το ντέρμπι ο Μπεργκ: «Ο Μπεργκ θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις λογικά. Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε την Ομόνοια ότι κάνει ευκαιρίες και βελτιώνεται επιθετικά. Όπως είπα και πριν περιμένω πιο ανοιχτό παιχνίδι. Έχουν και εγωισμό οι παίκτες και αυτό θα τους ωθήσει να είναι πιο επιθετικοί. Και λόγω του αγώνα, γνωρίζοντας τη σημασία του, θα βγάλουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο».

Κύπρος Εγγλέζος