Το μυαλό όλων στην Ομόνοια είναι στραμμένο στο ντέρμπι της Κυριακής με το ΑΠΟΕΛ. Ένα παιγνίδι «κλειδί» για την μετέπειτα πορεία του «τριφυλλιού», στο οποίο μοναδικός στόχος είναι η νίκη! Εφόσον αυτό ολοκληρωθεί, θα δουν στη συνέχεια και τα… υπόλοιπα (βλ. τους αμέσως επόμενους αγώνες, τις απουσίες, αλλά και τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ).
Η αλήθεια είναι ότι ο Χένινγκ Μπεργκ… πονοκεφαλιάζει έντονα, λόγω της αποχώρησης τριών βασικών ποδοσφαιριστών για το Κόπα Άφρικα, με τις επιλογές του να μειώνονται αισθητά. Συν το ότι χάνει για τουλάχιστον τρεις βδομάδες παίκτες όπως είναι ο Σέχου και ο Μπασιρού, οι οποίοι αποτελούν υπερπολύτιμες μονάδες. Για τον πρώτο, εναλλακτικές επιλογές είναι οι Ψάλτης και Χούμποτσαν, με τον Σλοβάκο να αγωνίζεται στα στόπερ, λόγω της απουσίας του τραυματία Γιούστε (θα επιστρέψει μέσα στον Ιανουάριο). Για τον δεύτερο, δεν υπάρχει για την ώρα εναλλακτική και δημιουργείται μεγάλο θέμα, όταν θα απουσιάζουν Μιξ ή Γκόμεθ (θυμιζουμε ότι ο Κούσουλος είναι νοκ-άουτ). Απώλεια είναι και ο Ουζόχο, αν και στα θετικά καταγράφεται η επάνοδος του Φαμπιάνο.
Το πρόβλημα αφορά κυρίως, τα πρώτα παιγνίδια Ιανουαρίου, με την Πάφο στις 5/1 και τον Ολυμπιακό στις 10/1, ειδικά αν δεν προλάβουν να κάνουν κάποιες μεταγραφές. Τα αγωνιστικά δεδομένα γι’ αυτά τα δυο παιγνίδια:
Με Πάφο: 5/1
Τιμωρημένος: Λανγκ
Τραυματίες: Γιούστε-Κούσουλος
Κόπα Άφρικα: Ουζόχο-Μπασιρού-Σέχου

Με Ολυμπιακό: 10/1
Τιμωρημένος: Μιξ
Τραυματίες: Γιούστε-Κούσουλος
Κόπα Άφρικα: Ουζόχο-Μπασιρού-Σέχου

*Σημαντική υποσημείωση: Ο Γκόμεθ στο διακοπέν παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ συμπλήρωσε κάρτες, συνεπώς όταν αυτό ολοκληρωθεί θα τεθεί σε ισχύ η τιμωρία του. Ο Χένινγκ Μπεργκ θα κληθεί να αποφασίσει, σε ποιο από τα δυο επόμενα παιγνίδια με Πάφο ή Ολυμπιακό θα απουσιάζει! Επιπρόσθετη λοιπόν απουσία, πέραν από τους προαναφερθέντες.

*Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται να είναι επιτακτική ανάγκη η προσθήκη ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή (εξαρο-οκτάρι). Θα αποκτηθεί επίσης και επιτελικός μέσος. Αυτές είναι οι προτεραιότητες. Σκέψη γίνεται και για κεντρικό αμυντικό, ενώ θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα ο προπονητής, αν θα επανεγγραφεί ο Ασάντε.