Παρά τη μεγάλη αντίδραση του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο, η ισοπεδωτική εμφάνιση του Ολυμπιακού τέταρτη του έδωσε το εμφατικό «διπλό» (84-65) στο ΟΑΚΑ!

Το ματς

Με τους Παπαγιάννη, Γουάιτ, Παπαπέτρου, Μέικον και Μποχωρίδη ξεκίνησε το ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ. Με διάθεση να τρέξουν μπήκαν και οι δύο στο παρκέ, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν νωρίς τον Γουόκαπ με δύο φάουλ, αλλά την περιφέρειά τους να λειτουργεί καλά και έτσι να πάνε στο 3-10. Οι «πράσινοι» κρατήθηκαν επιθετικά με τις δεύτερες ευκαιρίες, αλλά ο Σλούκας ήρθε ορεξάτος από τον πάγκο, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο νταμπλ σκορ (9-18), στο 6’. Εκεί, μπήκε στο παρκέ ο Νέντοβιτς και ώθησε τους γηπεδούχους στο -5 (16-21), αλλά η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε τον έλεγχο και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (18-25).

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» μέσα στη ρακέτα με Μάρτιν και ΜακΚίσικ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, κάνοντας 6-0, που τον έστειλε στο +13 (18-31). Ο Γουάιτ έκοψε το σερί προσωρινά, με τα τρίποντα του Βεζένκοφ να στέλνουν την ομάδα του Πειραιά στο +16 (23-39), στο 13’. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έβγαλε απανωτές άμυνες και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο με Μέικον και Νέντοβιτς απάντησε με σερί 9-0 (32-39), μέχρι το 15’. Όμως, στα τελευταία πέντε λεπτά το παρκέ του ΟΑΚΑ έγινε… αρένα με αρκετό «μπασκετικό ξύλο», το οποίο ευνόησε την ομάδα του Μπαρτζώκα που βρήκε πόντους με ΜακΚίσικ και Σλούκα, κλείνοντας το ημίχρονο με 5-0, που την έστειλε στα αποδυτήρια με το +13 (32-45).

Το καλάθι του Βεζένκοφ έστειλε τον Ολυμπιακό στο +15 (32-47) στην πρώτη επίθεση του δεύτερου μέρους. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έσφιξε πολύ αμυντικά με πρωταγωνιστή και «σκιάχτρο» τον Παπαγιάννη στη ρακέτα και με τους Νέντοβιτς και Παπαπέτρου να «ζεσταίνονταν» επιθετικά, οι «πράσινοι» έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-2, που τους έφερε στο -3 (46-49), μέχρι το 28’. Όλο αυτό το διάστημα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα αναλώνονταν σε σερί άστοχα σουτ από την περιφέρεια. Με την επιστροφή του Σλούκα στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν επιθετικά, αλλά το «τριφύλλι» είχε ρυθμό επιθετικά (κυρίως ο Νέντοβιτς) και έτσι η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα (51-54), μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Με καλύτερες άμυνες και τους ΜακΚίσικ και Μάρτιν, ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +7 (54-61), στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήρθε ξανά με τον Παπαγιάννη, αλλά ο ΜακΚίσικ ένιωθε καλά και με δικά του καλάθια ώθησε τους «ερυθρόλευκους» στο +10 (58-68), στο 35’. Η εξέλιξη αυτή «χάλασε» τη συγκέντρωση των «πράσινων», οι οποίοι αναλώθηκαν σε «τραβηγμένες» και άστοχες επιθέσεις, με τον Βεζένκοφ να στέλνει τους Πειραιώτες στο +12 (60-72), στο 36’. Ακολούθησαν εκατέρωθεν λάθη, κυρίως λόγω νευρικότητας, αλλά τα περισσότερα ήταν των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν εντελώς την επαφή τους με το καλάθι, με τους Ντόρσεϊ και Σλούκα να στέλνουν τον Ολυμπιακό στο +16 (61-77), στο 38’. Ουσιαστικά, εκεί κρίθηκε το ματς, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη με το τελικό 65-84.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 32-45, 51-54, 65-84