Για τις επίμαχες φάσεις των δύο χθεσινών αγώνων ΟμόνοιαΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο αναλυτής διαιτησίας, Γιαννάκης Κυπριανίδης.
«Δεν είχαμε σοβαρά λάθη», ήταν η αρχική του επισήμανση, τονίζοντας ότι γενικώς οι διαιτησίες στα δύο αυτά ματς ήταν αρκετά καλές.

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΕΛ: «Είχα μια αμφιβολία στο 2’ κατά πόσον ήταν ο Παπουλής ήταν σε θέση οφσάιντ, δεν μπορούμε όμως να υπολογίσουμε. Οι κίτρινες κάρτες του διαιτητή ήταν σωστές. Μπορούσε να δείξει ακόμη 1-2, αλλά το παιχνίδι ήταν σε αθλητικά πλαίσια, ελεγχόταν από τον διαιτητή. Ήταν πολύ καλή η διαιτησία του Θεουλή. Να αναφέρω κάτι: το ακούσιο χέρι του επιθετικού, δεν τιμωρείται στην περιοχή. Άλλαξε ο κανονισμός. Ανακόπηκε μία επίθεση της ΑΕΛ για ακούσιο χέρι επιθετικού, χωρίς καν να κάνει σουτ στο τέρμα. Έπρεπε να το αφήσει».

ΠΑΕΕΚ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ: «Στο 23’ δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Πόποβιτς και σταμάτησε το παιχνίδι για να διερευνήσει το VAR αν ήταν κόκκινη. Σωστά όμως έμεινε στην κίτρινη. Η φάση με τον Λόρια: έκανε μία νόμιμη έξοδο, όπως δικαιούται ένας τερματοφύλακας. Χωρίς να το θέλει, διεκδικώντας την μπάλα, ήρθε σε επαφή ο ώμος του με το πρόσωπο του Κούρου, ο οποίος πέφτοντας λιποθύμησε. Ευτυχώς είχαμε άμεση αντίδραση από τον Λόρια, ο διαιτητής αντιλήφθηκε αμέσως τη φάση κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά».