Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναγνωρίζοντας την πολύχρονη δράση και προσφορά του κυρίου Τάκη Κληρίδη στον αθλητισμό και την κοινωνία της Κύπρου αλλά και θεωρώντας ότι αυτός έχει πολλά ακόμη σημαντικά να προσφέρει, κατέθεσε πρόταση στη Γενική Συνέλευση για ανακήρυξη του ως Επίτιμου Μέλους της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και ο κύριος Τάκης Κληρίδης είναι από τις 17 Δεκεμβρίου το νέο Επίτιμο Μέλος της ΚΟΕ.
Ο τιμητικός αυτός τίτλος αποδίδεται σε πρόσωπα που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες για την προαγωγή του σκοπού της Ολυμπιακής Επιτροπής ή που έχουν συνδράμει υλικά στο έργο ή στις διαβουλεύσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τέτοια πρόσωπα είναι υψηλού ήθους και κοινωνικής στάθμης και θα πρέπει να έχουν καλή γνώση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η απόφαση υπήρξε ομόφωνη, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Τάκη Κληρίδη, το υψηλό ήθος, την προσφορά στον ευρύτερο αθλητισμό του τόπου μας, γνώση των αθλητικών πραγμάτων της Κύπρου και του εξωτερικού, και την προσφορά του στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Ο κ. Τάκης Κληρίδης διετέλεσε Υπουργός Οικονομικών την περίοδο 1999-2003, ενώ επί σειρά ετών υπηρέτησε τον αθλητισμό. Υπήρξε Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ από το 1996 μέχρι το 1999 και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας από το 1988 μέχρι το 1998.
Αποδεχόμενος την απόφαση,  ο κ. Τάκης Κληρίδης ευχαρίστησε τόσο το Εκτελεστικό Συμβούλιο για την πρόταση, όσο και την ολομέλεια της ΚΟΕ για την ομόφωνη απόφαση και σημείωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του Κυπριακού Αθλητισμού με την ίδια αφοσίωση που επέδειξε σε όλη την αθλητική του σταδιοδρομία για να φανεί αντάξιος της ιδιαίτερης τιμής που του αποδόθηκε.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου και το Εκτελεστικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο Τάκης Κληρίδης θα συμβάλει τα μέγιστα στην εκπλήρωση του σκοπού και του ρόλου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.