Η ΑΕΛ μπήκε και αυτή με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της σε ρυθμούς μεταγραφικής περιόδου. Η ομάδα έκλεισε με ήττα την χρονιά και άπαντες θέλουν να κοιτάξουν το πώς θα βελτιωθεί από εδώ και μπρος. Στην ΑΕΛ θα γίνουν και οι τέσσερις μεταγραφές που δικαιούται η ομάδα ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ξήλωμα.
Δεδομένα η ενίσχυση θα αφορά την μεσοεπιθετική γραμμή κυρίως, ενώ δεδομένα επίσης θα αποκτηθεί και τερματοφύλακας. Να αναφέρουμε ότι από την ΑΕΛ όπως έχουμε πληροφορηθεί, δεν υπάρχει σκέψη προς το παρών να επιστρέψει ο Πρόσεκ στην ομάδα από τον δανεισμό του. Ο Σάββας Παντελίδης σε συνεννόηση με τον Λουτσιάνο Μπεμπέ θα ετοιμάσουν τις εισηγήσεις τους και ακολούθως ο Βραζιλιάνος θα συναντηθεί (ίσως και αύριο) με τον Ανδρέα Σοφοκλέους για να προχωρήσει ο σχεδιασμός.
Στα νεότερα, στο μεταγραφικό κομμάτι όπως σας πληροφορήσαμε νωρίτερα δεν φέρεται να προχωρά η περίπτωση του Ισλανδού τερματοφύλακα Κρίστινσον, καθώς ο Ολυμπιακός Πειραιώς δεν θέλει να τον δώσει. Για το θέμα του Μαΐντεβατς και την πρόταση που έγινε από τον Εθνικό Άχνας, σύμφωνα με αυτά που μαθαίνουμε, δύσκολα θα αποχωρήσει ο Σέρβος από την ομάδα την δεδομένη στιγμή.
Στα περί αποχωρήσεων υπάρχουν κάποια ονόματα που θεωρητικά είναι υποψήφια. Ο Τσάβες για παράδειγμα είναι ανάμεσα στους υποψήφιους καθώς δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, κοντά στην έξοδο και ο Άντονι Γεωργίου καθώς θέλει να επιστρέψει στην Αγγλία. Αν αυτό γίνει δεν αδειάζει θέση κοινοτικού αφού ο Γεωργίου παίζει ως γηγενής ποδοσφαιριστής. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να λεχθεί με απόλυτη σιγουριά το ποιοι άλλοι θα αποχωρήσουν. Ονόματα  υπάρχουν, αλλά προέχει και η τελική απόφαση από την διοίκηση καθώς είναι και το θέμα των αποζημιώσεων στην μέση.
Για παράδειγμα ο Μάζουρεκ, είναι στο προσκήνιο αλλά δεν είναι σίγουρη η αποχώρηση του από το ρόστερ.
Οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις προπονήσεις στις 27 Δεκεμβρίου καθώς η πλειονότητα των παικτών έχει αναχωρήσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων, Τότε, θα ενημερωθούν και επίσημα ποιοι είναι εκτός πλάνων του νέου προπονητή.

Αριστείδου Μιχαήλ