Την πρόκρισή της στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ εξασφάλισε η Τότεναμ απέναντι στην Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, με το σύνολο του Αντόνιο Κόντε να επικρατεί με 2-1 και να παραμένει αήττητο με τον Ιταλό προπονητή επί αγγλικού εδάφους. Την ίδια ώρα, σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, η Τσέλσι επικράτησε της Μπρέντφορντ με… αυτογκόλ στο 80’ και πέναλτι του Ζορζίνιο (0-2) και πανηγύρισε την συμμετοχή της στην τετράδα!
Μία ακόμη πειστική εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε, πραγματοποίησε η Τότεναμ κόντρα στην Γουέστ Χαμ, στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, με τα «σπιρούνια» να επικρατούν με 2-1, σε μία επεισοδιακή αναμέτρηση, τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Για την ακρίβεια, μπορεί η αναμέτρηση να ξεκίνησε στην… ώρα της, αλλά πριν από μερικά λεπτά είχαν εκτυλιχθεί φοβερά επεισόδια στον περίγυρο του γηπέδου, με φίλους των δύο ομάδων να συμμετέχουν σε συμπλοκές και την αστυνομία να παρεμβαίνει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Όσον αφορά το αγωνιστικό του πράγματος, το σκορ άνοιξε η ομάδα του Αντόνιο Κόντε στο 23ο λεπτό με τον Μπέργκβάιν, αλλά η απάντηση των «σφυριών» ήταν άμεση. Ο Μπόουεν έκανε το 1-1 στο 32’, αλλά 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Λούκας Μόουρα έβαλε και πάλι μπροστά τα «σπιρούνια», διαμορφώνοντας εν τέλει και το τελικό σκορ, μιας και στο δεύτερο μέρος, η ιταλική νοοτροπία της Τότεναμ, διαχειρίστηκε άψογα την κατάσταση, περιορίζοντας τους κινδύνους.
Η Τότεναμ δεν κατάφερε να απειλήσει μέχρι και το 75’, με σουτ εντός εστίας, ενώ κάτι ανάλογα συνέβη και με την ομάδα του Μόγιες που παρέμεινε να κυνηγά το σκορ μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.
Όσον αφορά την αναμέτρηση της Μπρέντφορντ με την Τσέλσι του Τόμας Τούχελ, η αλήθεια είναι πως οι «μπλε» ασχολήθηκαν πιθανώς πολύ περισσότερο από όσο θα αναμέναμε με την αναμέτρηση, εξαιτίας των μόλις δύο νικών που είχε πανηγυρίσει στα πιο πρόσφατα επτά ματς της.
Ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλός, η εξέλιξη και οι χαμένες ευκαιρίες έδειχναν πως θα οδηγηθούμε στην διαδικασία των πέναλτι, αλλά ο Γιάνσον της Μπρέντφορντ, επέλεξε με… αυτογκόλ να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, στο 80’, με τον Ζορζίνιο να «κλειδώνει» την πρόκριση.
Το νεανικό σχήμα των Λονδρέζων κράτησε το «μηδέν» για δεύτερο συνεχόμενο ματς και ο Τόμας Τούχελ θα παραβρεθεί για πρώτη φορά στην τετράδα του Λιγκ Καπ,, στην θητεία του στην Αγγλία!