Μπορεί η Λίβερπουλ να μην κατάφερε να επικρατήσει της Τότεναμ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, μακριά από το «Άνφιλντ», όμως με τον τρόπο παιχνιδιού της επιβεβαίωσε και πάλι, πόσο στηρίζεται στους Αλεξάντερ Άρνολντ και Άντι Ρόμπερτσον. Στους απόλυτους «δημιουργούς» της την τελευταία τετραετία.
Επρόκειτο δεδομένα για μία κομβική αναμέτρηση, η οποία θα μπορούσε να αναδείξει την Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας, ανήμερα των Χριστουγέννων για 4η συνεχόμενη σεζόν. Ωστόσο, νωρίτερα η Μάντσεστερ Σίτι δεν έκανε το… χατίρι στο σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, με τους «πολίτες» να «κλειδώνουν» την κορυφή και την Λίβερπουλ στο τέλος της ημέρας να βγαίνει λαβωμένη.
Το 2-2 με την Τότεναμ δεν είναι καταστροφικό, αλλά προς το παρόν κοστίζει. Κάτι λιγότερο προφανώς, από όσο στοιχίζουν οι εμφανίσεις του Αλεξάντερ Άρνολντ και του Άντι Ρόμπερτσον στις ομάδες που αντιμετωπίζουν οι «κόκκινοι».
Χθες, η εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση, απλώς επιβεβαιώθηκε και πάλι. Μία ασίστ ο δεξιός οπισθοφύλακας, ένα γκολ και μία ασίστ ο Σκωτσέζος, αλλά εν τέλει και μία… αποβολή.
Η πρώτη για παίκτη της Λίβερπουλ μετά από μία διετία, στην οποία όμως αν σταθούμε θα χάσουμε την ουσία. Ποια είναι αυτή; Πως από το 2017-18 που αγωνίζονται μαζί, έχουν καταγράψει 40 ασίστ έκαστος στην Premier League. Επί της ουσίας, σχεδόν στο 1/3 των αναμετρήσεων που παίζουν, μετρούν τουλάχιστον μία τελική πάσα…
Το επίτευγμά τους γίνεται αντιληπτό, αν αναλογιστεί κανείς πως κανείς πλην… δύο δεν τους ξεπερνά. Αυτοί είναι, ο συμπαίκτης τους Μοχάμεντ Σαλάχ με 42 και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με 50! Μόνο τυχαίο δεν είναι λοιπόν, που το 75% των ποδοσφαιριστών που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα, ανήκουν στις τάξεις της Λίβερπουλ… Είμαστε σίγουροι πως χρειάζεται «δεκάρι»;
Η παρουσία του Κώστα Τσιμίκα στα δύο επόμενα ενενηντάλεπτα, ελλείψει του Ρόμπερτσον, θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο!