Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που η Άρσεναλ οδηγήθηκε στα Χριστούγεννα και την Boxing Day, ούσα στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Τότε στον πάγκο βρισκόταν βεβαίως ο Αρσέν Βενγκέρ, ενώ ο Μικέλ Αρτέτα αποτελεί πλέον και… επίσημα, τον πρώτο προπονητή των «κανονιέρηδων» στον 21ο αιώνα που πραγματοποιεί κάτι αντίστοιχο.
Η επιστροφή της Άρσεναλ στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League, σαφώς και είναι ηχηρή, μιας και δεν είχε επιτευχθεί τις τελευταίες 436 ημέρες, ενώ πραγματοποιήθηκε με ξεκίνημα που χαρακτηριζόταν από… μηδενικά.
Μηδέν βαθμοί, μηδέν γκολ υπέρ της σε 270 αγωνιστικά λεπτά και τελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Ωστόσο, ο στόχος επετεύχθη φέτος, η Άρσεναλ είναι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στην τετράδα, ενώ είχε βρεθεί σε τόσο δυσχερή θέση, μετά την Γουίμπλεντον του 1996, και αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι, αν κοιτάξει που ήταν οι Λονδρέζοι πέρυσι, τέτοια ημέρα.
Βρίσκονταν στην 15η θέση, ενώ πριν από 700 ημέρες, ήταν τέσσερις θέσεις υψηλότερα, ενώ ετοιμάζονταν να αγωνιστούν στις 26 Δεκεμβρίου. Φέτος όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Συμπληρώνουν την τετράδα μετά από 1800 ημέρες και φιλοδοξούν να παραμείνουν σε αυτήν, πανηγυρίζοντας την δεύτερη νίκη τους στην σεζόν επί της Νόριτς. Μένει να δούμε αν ο Μικέλ Αρτέτα θα κάνει το 4/4!