Η Άννα Πετράκοβα είναι μια από τις πιο διάσημες μπασκετμπολίστριες στη ρωσική ιστορία. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της κατάφερε να παίξει σε ΤΣΣΚΑ, Ντιναμό και άλλους συλλόγους, ενώ κλήθηκε και στην εθνική ομάδα.
Βρέθηκε στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και μαζί με την UMMC κατέκτησε την Ευρωλίγκα και πήρε το χρυσό στο ρωσικό πρωτάθλημα τέσσερις φορές.
Μέχρι πρόσφατα, ο μπασκετμπολίστας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νικίτα Κουρμπάνοφ θεωρούνταν ένας από τους πιο διάσημους εκλεκτούς της. Γνωρίστηκαν στην Πανεπιστημιάδα του 2007, αντάλλαξαν τηλέφωνα και έκαναν σχέση. Το 2013 φαίνεται πως ήταν κοντά στον γάμο.
Αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Παίζοντας μπάσκετ, γνώρισε καλύτερα τη συμπαίκτριά της, την Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Κάντις Πάρκερ, η οποία παρεμπιπτόντως είχε σχέση παλαιότερα με τον παίκτη του NBA, Σέλτεν Γουίλιαμς. Είχαν παντρευτεί και το 2009 η Κάντις γέννησε μια κόρη, τη Λίλα.
Το 2010 μετακόμισε στη Ρωσία και άρχισε να παίζει στον ίδιο σύλλογο με την Πετράκοβα. Με τον καιρό, η Πάρκερ και η Πετράκοβα έγιναν οι καλύτερες φίλες. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί.
Το 2019 η Άννα και η Κάντις παντρεύτηκαν. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε γνωστό ότι η Πετράκοβα περίμενε μωρό