Η Μπέτις είχε την ευκαιρία να δείξει αν διαθέτει το μέταλλο πρωταθλητισμού μέσα της, όμως απέτυχε στο Μπιλμπάο, αφού η Αθλέτικ έκανε την ανατροπή στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη με 3-2 για τη 18η αγωνιστική της La Liga.
Μέσα σε έξι λεπτά οι δύο ομάδες είχαν βρει από ένα γκολ χάρη στους Ινιάκι Γουίλιαμς και Χουάνμι και στη συνέχεια οι βερδιμπλάνκος άρχισαν να παίρνουν τα ηνία του αγώνα. Ο Ναμπίλ Φεκίρ τους έδωσε το προβάδισμα στο 52′ και οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι συνέχισαν να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Τζούλεν Αγκιρεθαμπάλα. Υπολόγιζαν χωρίς τον Γουίλιαμς όμως, που ισοφάρισε στο 72′ και όταν όλοι έμοιαζαν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ο Όσκαρ ντε Μάρκος έδωσε τη νίκη στους Βάσκους.
ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αγιρεθαμπάλα, Μπαλενθιάγα, Λέκουε (55’ Ντε Μάρκος), Γεράι, Ουνάι Νούνιεθ, Βέσγα (55’ Θάραγα), Ραούλ Γκαρσία (69’ Μπερενγκέρ), Βενσεδόρ, Μουνιαΐν (69’ Σάνσετ), Ι.Ουίλιαμς, Ν.Όυίλιαμς (83’ Μορσίγιο)
ΜΠΕΤΙΣ: Σίλβα, Ρουίθ, Μπάρτρα, Μπεγερίν, Μορένο (82’ Μιράνδα), Καρβάλιο (83′ Χοακίν), Κανάλες, Ροντρίγκες (67’ Έντγκαρ), Ζοσέ (82’ Ιγκλέσιας), Χουάνμι (77’ Ρόδρι), Φεκίρ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ