Ο Απόλλωνας έμεινε για δεύτερο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα αλλά όπως γράψαμε και χθες η αλλαγή σελίδας θα είναι πιο εύκολη σε σύγκριση με την προσπάθεια που έγινε μετά την ήττα από τον Άρη.
Αφενός η ομάδα δεν έχασε και αφετέρου έπαιξε ένα κλασσικό ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας με πολλές απουσίες και με παίκτη λιγότερο στα τελευταία λεπτά και έφυγε αλώβητη.
Είναι ξεκάθαρο το τι φταίει στον Απόλλωνα και δεν είναι άλλο από την έλλειψη φρεσκάδας συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Παίκτες-κλειδιά που μπορούν να κάνουν την διαφορά και μας το έδειξαν, βρίσκονται πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό και ο λόγος είναι ότι τράβηξαν αρκετό κουπί και… κάηκαν.
Η τριάδα πίσω από τους επιθετικούς που αποτελούσε την μεγάλη δύναμη, είναι πλέον η πιο αργή γραμμή.
Ο Ζράντι πάει καιρός να κάνει καλό παιχνίδι, ενώ και ο Κολ δεν έχει την φρεσκάδα για να δώσει το κάτι παραπάνω. Ο Ίλιεφ ήταν επίσης χαμένος και το πράγμα δεν φάνηκε μόνο στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ αλλά από πολύ νωρίτερα.
Ακόμα και ο Αλμπάνης που έμεινε στον πάγκο στο παιχνίδι του ΓΣΠ και ήταν μέλος της τριάδας που προαναφέραμε σε προηγούμενα ματς, ήταν και αυτός πίσω από τον καλό του εαυτό.
Δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα τους δώσουν ανάσες και να τους αντικαταστήσουν επάξια, αυτό φάνηκε αλλά το σημαντικότερο είναι ότι στοίχησε βαθμούς στα δύο τελευταία ματς.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Τσόρνιγκερ έριξε το βάρος στην απόκτηση ενός 8αριού τον Ιανουάριο, θα μπει στην εξίσωση και ο Ποντικός που μπορεί να δώσει ταχύτητα και ενθουσιασμό, ενώ και με την επανεγγραφή του Ντιγκινί θα αυξηθούν οι επιλογές στην επίθεση και θα… ελευθερωθεί και ο Πίττας για να επιστρέψει και να παίξει στην φυσική του θέση.
Τώρα οι ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε και όχι μόνο, έχουν την ευκαιρία στην διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να πάρουν ανάσες, να γεμίσουν μπαταρίες και να παρουσιαστούν με την έλευση του 2022 όπως ξέρουμε ότι μπορούν να παρουσιαστούν.
Ενόψει και του πρώτου αγώνα του 2022 που είναι το ντέρμπι με την ΑΕΛ, ο Τσόρνιγκερ έχασε και τον Φιλιώτη. Ο Χάμπος και ο Αλμπάνης που ΄ήταν στον πάγκο με το ΑΠΟΕΛ θα είναι πανέτοιμοι, το ίδιο και ο Πίττας, ενώ το πιθανότερο είναι ότι στο ντέρμπι θα επιστρέψουν και οι Μαυρίας και Δημητρίου.

Χρίστος Χρίστου