Σε ένα φανταστικό παιχνίδι με πολλές ανατροπές και όμορφα γκολ, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στον Ατρόμητο με 2-1 για την 15η αγωνιστική της Super League 1 και πήρε τεράστιο προβάδισμα για την παραμονή!
Στο μυαλό των κόουτς:
Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 και τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Αποστολάκης και Χουχούμης ήταν τα δύο μπακ, δεξιά και αριστερά, ενώ δυάδα στα στόπερ ήταν οι Κορνέλιους και Μαλής. Μπροστά τους ως δύο αμυντικά χαφ οι Αντούνες και Φλόρες, δεκάρι ο Μεντόσα, με τους Μπαρμπόσα και Ντουάρτε στα εξτρέμ, τη στιγμή που στην κορυφή βρέθηκε ο Βέργος.
Ο Γιώργος Παράσχος δεν άλλαξε το αγαπημένο του 3-5-2, με τον Πίριτς στην εστία και τους Χατζηισαΐα, Μαυρομμάτη, Στρούγγη στα στόπερ. Σε τριάδα αμυντικών χαφ βρέθηκαν οι Σάλομον, Χαρίσης, Ντένιτς, ενώ οι Κιβρακίδης (δεξιά) και Καστεγιάνο (αριστερά) είχαν όλη την πλευρά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κουλούρης, ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο από πίσω του ήταν ο Μπεντινέλι.
Το ματς
Πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι, η άμυνα του Ατρομήτου δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα στο 3’, με αποτέλεσμα να έρθει ο Φλόρες και με ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι μπροστά σε όλους, να καρφώσει τη μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ελαφρώς για πέναλτι σε χέρι, όμως δεν υπήρξε κάτι και το ματς συνεχίστηκε με πολλές διακοπές και μονομαχίες.
Η ένταση ανέβηκε, οι κλωτσιές έδιναν και έπαιρναν με αποτέλεσμα ο Χατζηισαΐας να κιτρινιστεί στο 18’, ενώ οι Χαρίσης και Κορνίλιους την γλύτωσαν αργότερα. Οι Περιστεριώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κουλούρη στο 36’, όταν μια φαλτσαριστή σέντρα του Έλληνα φορ λίγο έλειψε να καταλήξει στο παραθυράκι του Μελίσσα. Ο Στρούγγης στο 38’ ζήτησε πέναλτι μετά από πτώση του στην περιοχή και μετά από μερικά λεπτά συνεννόησης με το VAR, ο Ευαγγέλου αποφάνθηκε πως δεν υπήρξε κάτι.
Ο Παράσχος πέρασε τον Σπιριντόνοβιτς στο ματς, άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 και ο Ατρόμητος πήρε τα πάνω του. Μετά από δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, ο Μαυρομμάτης κατέβασε τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και έκανε το 1-1 στο 56’! Επτά λεπτά αργότερα ο Βέργος σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι άμεσα και ακύρωσε το τέρμα, με τις κλωτσιές να συνεχίζονται στα επόμενα λεπτά.
Η σκέψη του Γιάννη Αναστασίου να περάσει τον Καρέλη στο ματς αποδείχτηκε χρυσάφι, αφού στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έκανε το 2-1 στο 78’ με κεφαλιά που έπιασε ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας του Πίριτς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Έλληνας επιθετικός «έπιασε» τρομερό σουτ εκτός περιοχής για το 3-1, όμως το VAR ακύρωσε το γκολ για χέρι που είχε προηγηθεί. Στα επόμενα λεπτά οι αλλαγές και τα φάουλ… έφαγαν τον χρόνο, ο Ατρόμητος δεν απείλησε και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε το σπουδαίο τρίπoντο!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ