Τα δυο τοπικά ντέρμπι ΑΠΟΕΛΟμόνοια στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» (Ώρα έναρξης 20:30 – Ζωντανά από την Cablenet Sports 3 HD) και Ανόρθωσις – Νέα Σαλαμίνα ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Ανδρών, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021. Ο τρίτος αγώνας της ημέρας είναι το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι Ε.Ν.Π. – Παφιακός στο Γήπεδο του Δήμου Παραλιμνίου. Οι δυο  αγώνες  πλην του τηλεοπτικού αρχίζουν στις  20:00. To παιχνίδι ΑΕ Καραβά – Αναγέννηση Δερ. αναβλήθηκε.

«ΛΕΥΚΟΘΕΟ»: ΑΠΟΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Σε όποια κατάσταση βρίσκονται οι δυο ομάδες πάντα το «αιώνιο» ξεχωρίζει. Η  Ομόνοια παρουσιάζεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση άνκαι «φορτωμένη» τις τελευταίες εβδομάδες , ενώ το ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» έδειξαν σε όλα τα παιχνίδια τους ότι παλεύουν και το ίδιο θα πράξουν στο ντέρμπι. Η ομάδα του Π. Κωνσταντίνου βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής ξένου, αλλά δεν είναι σίγουρο εάν θα πέσουν υπογραφές μέχρι την Παρασκευή.
Οι «πράσινοι» πάνε στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» για να συνεχίσουν το σερί τους πετυχαίνοντας την 9η νίκη στη σεζόν. Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η ομάδα του Σ. Σάββα έκανε μεγάλη νίκη επί της Ανόρθωσις.
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από την Cablenet Sports 3 HD.
Στη 2η αγωνιστική η Ομόνοια κέρδισε στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με 3-1 σετ.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: AΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Το Βαρωσιώτικο ντέρμπι είναι εξαιρετικό σημαντικό και βαθμολογικά, ενώ  προβλέπεται η έκβασή του αβέβαιη. «Κυανόλευκοι»και «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προσφέρουν πολύ καλό βόλεϊ.
Η Ανόρθωσις αποσκοπεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της που είναι και το όπλο της. Παράλληλα, με τρίποντο θα μειώσει τις αποστάσεις από την 3η στη βαθμολογία Νέα Σαλαμίνα.
Η Νέα Σαλαμίνα κάνει φοβερή χρονιά μέχρι τώρα και είναι στην τριάδα. Ωστόσο, δέχθηκε δυο ήττες σε ντέρμπι και ζητά μια νέα μεγάλη νίκη  στο βαρωσιώτικο
Στον Α Γύρο και τη 2η αγωνιστική μετά από σπουδαίο αγώνα η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε στο «ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ» με 3-2 σετ.

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Ε.Ν.Π. – ΠΑΦΙΑΚΟΣ
Οι δυο ομάδες δεν σκέφτονται κάτι άλλο εκτός από τη νίκη την Παρασκευή. «Βυσσινί» και «γαλάζιοι» συνθέτουν ένα δυνατό δίδυμο σε ένα ματς που μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις.
Η Ε.Ν.Π. έμεινε πολύ πίσω βαθμολογικά και η νίκη είναι μονόδρομος. Η ομάδα της Ένωσης θέλει να «κολλήσει» δεύτερη νίκη μετά το διπλό με την ΑΕ Καραβά. Ο διεθνής ακραίος Οδυσσέας Σαββίδης κατόπιν συμφωνίας των δυο ομάδων δεν θα ενισχύσει το πλάνο του Δ. Μαρκάκη.
Ο Παφιακός έχει τεράστιο βάθος σαν ομάδα, κάτι που φάνηκε στον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ αφού δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός Άνθιμος Οικονομίδης. Η ομάδα της Πάφου δεν θέλει απώλειες στο Παραλίμνι για να εκμεταλλευτεί τα αποτελέσματα στο «αιώνιο» και το «βαρωσιώτικο».
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ο Παφιακός κέρδισε στο «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» με 3-0 σετ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

  1. Ομόνοια                22
  2. Παφιακός              21
  3. Νέα Σαλαμίνα      18
  4. Ανόρθωσις           13
  5. Αναγέννηση Δερ. 09
  6. Ε.Ν.Π.                    07
  7. ΑΠΟΕΛ                  05
  8. ΑΕ Καραβά           01