Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας πήρε η Έμπολι, η οποία επικράτησε 4-3 της Βερόνα, σε ένα ματς «φωτιά»! Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.
Ο Αντρέα λα Μάντια άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 15’, με τους γηπεδούχους να έχουν άμεση απάντηση και στο 18’ ο Καντσελιέρι να φέρνει το ματς στα ίσα. Ο Μανκούσο στο 26’ έκανε το 2-1 για την Έμπολι, ωστόσο το γκολ θεωρήθηκε οφσάιντ και δεν μέτρησε. Ο ίδιος παίκτης ξαναχτύπησε και… πήρε το αίμα του πίσω, σκοράροντας δυο γκολ στο 66’ και στο 70’, κάνοντας το 3-1. Ο Μπαϊράμι στο 74’ έκανε το 4-1, με τη Βερόνα στην συνέχεια να παίρνει τα πάνω της, αλλά να μην καταφέρνει να φτάσει ως την ισοφάριση και να στείλει το ματς στην παράταση, αφού δνε έφταναν τα τέρματα των Ίλιτς (86’) και Ραγκούσα (88’) για το τελικό 4-3!
Η Κάλιαρι νίκησε με 3-1 την Τσιταντέλα και πέρασε στην επόμενη φάση του Coppa Italia, όπου θα κοντραριστεί με την Σασουόλο. Μάλιστα, βασικοί έπαιξαν και δυο Έλληνες, ο Κουρφαλίδης και ο Λυκογιάννης, με τον πρώτο να κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα.
Ο Ντεϊόλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Βαλέντσια στο 40’ να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Περέιρο στο 64’ έκανε το 3-0, με τον Ματσόκο στο 78’ να μειώνει σε 3-1, αλλά το γκολ να μην μετράει για οφσάιντ. Τελικά ο Ντοναρούμα στο 85’ διαμόρφωσε και το τελικό σκορ (3-1).
Η Φιορεντίνα με τη σειρά της επικράτησε 2-1 της Μπενεβέντο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Οι «βιόλα» παρατάχθηκαν με ένα κράμα βασικών και αναπληρωματικών, με τον Μιλένκοβιτς να δίνει τη λύση από νωρίς (19’) για την ομάδα του και τον Σότιλ στο στο 47′ να γράφει το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μοντσίνι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε. Στους «16» η ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο θα κοντραριστεί με τη Νάπολι.