Με τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι να είναι απολαυστικός και τον Έμιλ Σμιθ-Ρόου να σκοράρει ερχόμενος από τον πάγκο, η Άρσεναλ επικράτησε με 2-0 της Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου και ανέβηκε για πρώτη φορά στην 4η θέση της βαθμολογίας, βάζοντας από κάτω της την αντίπαλό της. Ο Ντέιβιντ Μόγες δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο 600ο του παιχνίδι σε πάγκο της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Τσουφάλ να αντικρίζει δύο κίτρινες κάρτες και να αποβάλλεται στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στο Έμιρεϊτς, με την Άρσεναλ να επικρατεί με 2-0 κόντρα στη Γουέστ Χαμ, στο 600ο παιχνίδι του Ντέβιντ Μόγες στην Πρέμιερ Λιγκ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε από νωρίς με δυνατές μονομαχίες και νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων με τον Άντονι Τέιλορ να αναγκάζεται να διακόψει σε πολλές περιπτώσεις τη ροή του αγώνα. Τα συνεχή σφυρίγματα δεν βοήθησαν να δημιουργηθεί γρήγορος ρυθμός στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες στο μεγαλύτερο μέρος στο πρώτο ημίωρο του ημιχρόνου.
Στο 35o σουτ του Φορνάλς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ράμσντεϊλ ενώ 5 λεπτά αργότερα μία βολίδα του Τίρνεϊ προσέκρουσε στο δοκάρι αφού πρώτα ο Φαμπιάνσκι έκανε επαφή για να διατηρήσει την εστία του απαραβίαστη.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΓΛΙΑ: Βύθισε… κι άλλο τη Μπράιτον η Γουλβς!

Η Άρσεναλ μπήκε «φορτσάτη» στο δεύτερο ημίχρονο και στο μόλις στο 48’ ο Λακαζέτ πέρασε μία όμορφη κάθετη για τον Μαρτινέλι, ο Βραζιλιάνος πλάσαρε σωστά των «πορτιέρε» της Γουέστ Χαμ και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Η Γουέστ Χαμ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τους «κανονιέρηδες» να είναι αποτελεσματικοί στα μαρκαρίσματά τους και τους Γουάιτ και Γκάμπριελ να βγάζουν εκτός παιχνιδιού τον Αντόνιο.
Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 66ο λεπτό, όταν ο Τσουφάλ στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Λακαζέτ μέσα στην περιοχή τον έριξε στο έδαφος με αποτέλεσμα να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί, με τα «σφυριά» να έχουν αρκετά παράπονα από τον διαιτητή για την απόφασή του. Ωστόσο, ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Λακαζέτ και κράτησε την ομάδα του μέσα στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.
Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα μετά και την αποβολή του Τσουφάλ και ο Σμιθ-Ρόου που μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση «κλείδωσε» τη νίκη για τους «κανονιέρηδες» στο 88ο λεπτό πλασάροντας με εξαιρετικό τρόπο τον Φαμπιάνσκι.
Με το τρίποντο αυτό, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στους 29 βαθμούς και την 4η θέση ρίχνοντας τη Γουέστ Χαμ εκτός των θέσεων που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Τρίτη (14/12)

Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αναβολή)
Νόριτς-Άστον Βίλα 0-2
(34′ Ράμσεϊ, 87′ Γουότκινς)
Μάντσεστερ Σίτι-Λιντς 7-0
(8′ Φόντεν, 13′ Γκρίλις, 32′, 62′ Ντε Μπρόινε, 49′ Μαχρέζ, 74′ Στόουνς, 78′ Άκε)
Τετάρτη (15/12)
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον 2-2
Μπέρνλι-Γουότφορντ (αναβολή)
Μπράιτον-Γουλβς 0-1
Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-0
Πέμπτη (16/12)
Λέστερ-Τότεναμ (21:30)
Τσέλσι-Έβερτον (21:45)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ