Τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα ήταν πολλά για τη Ζενίτ! Η ρωσική ομάδα μπορεί να μην έθελξε ακριβώς με την απόδοσή της, έκανε όμως όσα χρειάζονταν προκειμένου να επιβληθεί της Βιλερμπάν στο Astroballe (71-61) και να πατήσει πιο γερά στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague. Από την άλλη, η Βιλερμπάν έφτασε τις έξι ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια.
Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τους πόντους που χρειάζονταν από τον Άλεξ Πόιτρες και τον Τζόρντνα Λόιντ στο δεύτερο μέρος απέναντι σε μια ομάδα που έβαλε όλο κι όλο ένα σουτ πίσω από την γραμμή των 6μ75 (1/12 τρίποντα).

Διαβάστε επίσης: EUROLEAGUE: Απόλυτος στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός! (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

Μέσα σε όλα πάντως, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει να ανησυχεί για την υγεία του Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια της πρώτης περιόδου και δεν επέστρεψε στο παρκέ μέχρι το φινάλε.

Ο αγώνας

Η Βιλερμπάν ήταν αρκετά άστοχη στα πρώτα λεπτά του αγώνα, γεγονός που δεν της επέτρεψε να πάρει το προβάδισμα. Αν μάλιστα σε αυτό συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως οι παίκτες του Τι Τζέι Πάρκερ έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 0/4 τρίποντα, αντιλαμβάνεται εύκολα γιατί η Ζενίτ βρέθηκε στο +3 (18-21) με την ολοκλήρωση της περιόδου. Σταδιακά πάντως, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν τις αποφάσεις τους και εκμεταλλευόμενοι την εντυπωσιακή απόδοση των ψηλών τους στην άμυνα στον αέρα (8 μπλοκ στο ημίχρονο) κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (24-21 στο 16′), αλλά όχι και να μείνουν σε θέση οδηγού μέχρι την ανάπαυλα (32-33).
Από την πλευρά της, η Ζενίτ βελτιωνόταν -τουλάχιστον σε επίπεδο αποφάσεων- όσο περνούσε η ώρα. Ο Μπίλι Μπαρόν έκανε την αρχή και οι υπόλοιποι ακολούθησαν στην πορεία, βοηθώντας τη ρωσική ομάδα να φτάσει στο +8 (32-40) μόλις στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Μέχρι το φινάλε της τρίτης περιόδου, τίποτα ουσιαστικό δεν είχε αλλάξει, με τη Ζενίτ να μένει μπροστά (49-54) και να διατηρεί το προβάδισμα νίκης, χάρη (και) στα 0/10 τρίποντα που μετρούσαν οι παίκτες της Βιλερμπάν ως το 30ό λεπτό.

Διαβάστε επίσης: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 83-60 ΜΠΑΓΕΡΝ: Ερυθρόλευκη… μπουλντόζα!

Στην τελική ευθεία του αγώνα, η επιθετική δυστοκία της γαλλικής ομάδας ήταν αυτή που δεν της επέτρεψε επί της ουσίας να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Το ρωσικό προβάδισμα δεν έπεσε ποτέ κάτω από τις δύο κατοχές και κάπως έτσι η Ζενίτ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (71-61) στο Astroballe.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ – Γιαβόρ – Ουντιάνσκι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 32-33, 49-54, 61-71.

Περισσότερα σε λίγο…

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Η αυλαία στον πρώτο γύρο της regular season πέφτει για τη Βιλερμπάν με τους αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό (εκτός) και Φενέρμπαχτσε (εντός), ενώ η Ζενίτ έχει τους αγώνες με τη Μονακό (εκτός) και τη Μακάμπι (εντός).