Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κάνει αυτά που ήθελε καθώς το πρόβλημα με την καρδιά του τον ανάγκασε να πει «αντίο» στα γήπεδα σε μία συγκινητική συνέντευξη Τύπου που άφησε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο με δάκρυα στα μάτια. Ωστόσο η καριέρα του θα είναι για πάντα χαραγμένη στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Ο Σέρχιο Κουν Αγκουέρο αφού πρώτα φόρεσε τη φανέλα της Ιντεπετιέντε αλλά και της Ατλέτικο Μαδρίτης, έφτασε στο Έτιχαντ με στόχο να αποδείξει πως είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχει δει ποτέ το άθλημα. Για λογαριασμό της Σίτι μέτρησε 260 γκολ σε 390 παιχνίδια για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας ενώ τα 184 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ τον τοποθετούν στην τέταρτη θέση των «killers» στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω μόνο από τους Άγγλους, Άλαν Σίρερ, Γουέιν Ρούνεϊ και Άντριου Κόουλ.

Ο Αγκουέρο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που σκοράρει με τόσο μεγάλη συχνότητα στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ανά 107,9 λεπτά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον θρύλο της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί (121,8).

Αδιαμφισβήτητα, η κορυφαία στιγμή του Αργεντινού με τη φανέλα των «πολιτών» ήρθε στις 13 Μαΐου του 2012 όταν το τέρμα του απέναντι στην ΚΠΡ στο 93:20’ έδωσε το πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από 44 χρόνια. Στη συνέχεια θα κατακτούσε ακόμη 4 Πρέμιερ Λιγκ, 6 Λιγκ Καπ και 1 FA Cup πριν αποχωρήσει μετά από μία δεκαετία γεμάτη επιτυχίες για την Βαρκελώνη.

Μπορεί η καριέρα του να τελείωσε άδοξα, μόλις στα 33 του χρόνια, ωστόσο θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ακόμα ως ο Αργεντινός «killer» που άλλαξε ολόκληρη την ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι.

Σέρχιο Κουν Αγκουέρο, είσαι ο «Βασιλιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2021/12/15/xespase-se-klamata-o-agkoyero-ekana-o-ti-mporoysa-gia-na-synechiso-feygo-me-to-kefali-psila/