Από το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι των ομίλων, κόντρα στην Γάνδη, ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε καθιερώσει τον Ασάφ Τζουρ στην εστία της «Κυρίας» για τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Πάντα όμως με την… επιστροφή της ομάδας στην κυπριακή πραγματικότητα, πλην του παιχνιδιού με την Πάφος FC, ο Γκιόργκι Λόρια ήταν αυτός που έπαιρνε τη θέση στην εστία.
Από την πρώτη επίσημη υποχρέωση της Ανόρθωσης, ο γεωργιανός κατέγραψε 17 συμμετοχές. 11 στο πρωτάθλημα, πέντε στην Ευρώπη (δύο με Ραπίντ, δύο με Χάποελ Μπερ Σεβά και το ματς με την Παρτιζάν) και μία στο Σούπερ Καπ.
Από την άλλη, ο Ασάφ Τζουρ έπαιξε κόντρα στην Πάφος FC και στα πέντε από τα έξι ματς των ομίλων, μετρώντας συνολικά 6 συμμετοχές.
Τώρα όμως τελείωσε η Ευρώπη και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί τους δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες που έχει ο Τιμούρ.
Ήδη στα Ανορθωσιάτικα στέκια γίνεται λόγος για το ότι ο νεαρός Ισραηλινός αξίζει να πάρει τις ευκαιρίες του, όμως εκεί που χρειάζεται, ο Λόρια κλείνει… στόματα. Πρόκειται για ένα υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των δύο που ανεβάζουν το επίπεδο στον «άσο» της βαρωσιώτικη ομάδας, αλλά το ερώτημα όμως υφίσταται ξανά. Λόρια ή Τζουρ;

Κύπρος Εγγλέζος