Με ένα πολύ συγκινητικό κείμενο, ο Σέρχιο Αγουέρο έγραψε τον επίλογο σε μια τεράστια καριέρα. Ο Αργεντινός επιθετικός που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω καρδιακών προβλημάτων δηλώνει πως θα έκανε το παν για να μπορέσει να παίξει ξανά, ωστόσο η υγεία του προέχει και η ζωή γι’ αυτόν θα συνεχιστεί, με νέα ενδιαφέροντα κεφάλαια, εκτός αγωνιστικών χώρων. Αναλυτικά το μήνυμα του «Κουν»:
«Θα έδινα τα πάντα για να αγωνιστώ ξανά. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξετάσεις οι γιατροί με συμβούλεψαν να σταματήσω να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Τα λόγια τους ήταν αρκετά για να πάρω την απόφαση. Η αποχώρηση από την ενεργό δράση κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολη, αλλά προέχει η ζωή μου και αυτό το γνώριζα εξ αρχής. Ένα από τα πολλά πράγματα που με δίδαξε το ποδόσφαιρο είναι ότι μπορείς να μετατρέψεις την ήττα σε νίκη. Η περίπτωσή μου δεν διαφέρει. Είναι σίγουρα οδυνηρό για μένα, αλλά δεν είναι τραγωδία. Η τραγωδία θα ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Το μυαλό μου δεν μένει στο πόσο ακόμη θα μπορούσα να παίξω, όσο στα 18 χρόνια που κατάφερα να αγωνιστώ. Αυτή η φανταστική καριέρα θα είναι για πάντα μέσα μου. Κρατώ την αγάπη που ένιωσα από όλες τις ομάδες που υπηρέτησα από όταν ήμουν παιδί. Οι φίλαθλοι ήταν πάντα δίπλα μου, σε καλές και κακές στιγμές. Η συμπαράστασή σας με έκανε δυνατότερο.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, συμπαίκτες, συναδέλφους, μέλη του σταφ, φυσιοθεραπευτές και προπονητές που μου επέτρεψαν να αναπτύξω την καριέρα μου στις καλύτερες συνθήκες. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια και τους φίλους μου, που ήταν πάντα δίπλα μου. Και στους ατζέντηδές μου, που ήταν μαζί μου από τα 14 μου χρόνια και με συντρόφευσαν με επαγγελματισμό και ειλικρίνεια.
Πέρα από τους τίτλους στους οποίους συνέβαλα, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου ήταν που κέρδισα τον σεβασμό των συναδέλφων μου και την αγάπη από όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα με κάνει πιο δυνατό για τη συνέχεια.
Η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν πολλά πράγματα μπροστά. Θα είναι ένα νέο στάδιο, διαφορετικό σίγουρα, αλλά θα συνεχίσω όπως έχω κάνει μέχρι τώρα: πάντα με θετικότητα, ενθουσιασμό και χαρά
».