Μπορεί σε κάποιους να άφησε μία πικρία η ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΚ, όμως ο Χένινγκ Μπεργκ έκανε το αυτονόητο. Από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να νικήσει το ντέρμπι, το καλύτερο ήταν να μην το χάσει, γι’ αυτό και δεν ρίσκαρε νωρίτερα στο παιχνίδι. Άλλωστε σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι όπως αυτό της Δευτέρας στο ΓΣΠ, μία λεπτομέρεια, ένα λάθος, μπορούσε να στοιχήσει.
«Έχουμε ομάδα ικανή για να διεκδικήσει τον τίτλο» είπε ο Νορβηγός μετά το παιχνίδι, παρά το -11 από την κορυφή και ο Μπεργκ, ήξερε ακριβώς τι εννοούσε. Όλα άλλωστε μπορεί να αλλάξουν με δύο νίκες. Δύο νίκες στα παιχνίδια τα οποία χρωστάει το «τριφύλλι» απέναντι σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.
Ναι μεν είναι ντέρμπι, όμως και το χθεσινό ήταν ντέρμπι το οποίο έδειξε η Ομόνοια να διαχειρίζεται, ενώ είχε και τις σημαντικές ευκαιρίες να το… πάρει κι όλας στο φινάλε. Αν ήταν πιο ουσιαστική στην τελική προσπάθεια, θα τα κατάφερνε και θα μιλούσαμε από διαφορετική βάση.
Καταληκτικά, με τους… υπολογισμούς του Μπεργκ, το -11 γίνεται -5, φτάνει να νικήσει η Ομόνοια τα προαναφερθέντα παιχνίδια…

Κύπρος Εγγλέζος