Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για το παιχνίδι με την Ομόνοια, το γκολ του Μάμα, τη συνέχεια και τη μάχη του τίτλου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το ντέρμπι με την Ομόνοια: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές συμφώνησαν οι προπονητές αλλά και οι ποδοσφαιριστές πως ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαν να καθορίσουν νικητή αλλά δεν έγινε αυτό. Το γεγονός πάντως πως φύγαμε από ένα ακόμη εκτός έδρα ντέρμπι αλώβητοι μας ικανοποιεί. Στο πρώτο μισό του παιχνιδιού οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Ήταν η φάση του Τόμοβιτς και το δοκάρι του Γκόμεθ. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν σημεία που πατούσαμε καλύτερα. Είχαμε την ευκαιρία με τον Τρίσκο και αργότερα πήραμε το προβάδισμα. Σημείο κλειδί ήταν ξεκάθαρα πως δεχθήκαμε ισοφάριση άμεσα. Μετά θα μπορούσε η Ομόνοια να πετύχει άλλο ένα τέρμα, όμως και εμείς. Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».
Για το γκολ του Μάμα: «Ήταν κάτι που του έλειπε. Το είχε ψάξει σε προηγούμενα παιχνίδια ήρθε όμως τώρα. Κάνε εξαιρετική σεζόν. Πέτυχε το τέρμα και είχε την ευκαιρία για δεύτερο. Μαζί με τον Τούμπα τους βάζω στην ίδια κατηγορία. Μοναδικό ψεγάδι η κίτρινη που θα μας αναγκάσει να τον στερηθούμε σε ένα παιχνίδι απ’ τα επόμενα δυο».
Για το ότι έχει εμπειρίες από την Ιταλία: «Όταν έφυγα από εμάς πήγε για δυο χρόνια στην Ιταλία και δείχνει πως δικαιωματικά πήρε τις ευκαιρίες. Είναι προσγειωμένος και το είδατε στις δηλώσεις του».
Για τον Τούμπα: «Ήταν φοβερή η επέμβαση στο σουτ του Τζιωνή. Μέχρι τώρα έβγαλε εξαιρετική εικόνα. Είπε και ο Νταβίντ χθες για τις ντρίμπλες αλλά η αυτοπεποίθηση του και η παρουσία του μας ικανοποιεί».
Για τον αγώνα που ακολουθεί με την Πάφο: «Είναι μια ακόμη μεγάλη πρόκληση και έτσι το προσεγγίζουμε για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».
Για τη πορεία της ομάδας και τη μάχη του τίτλου: «Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία μας. Το είχα πει απ’ τις πρώτες αγωνιστικές. Έχουμε ακόμη πολλά να προσφέρουμε. Ξέρουμε πως ο κόσμος ενθουσιάζεται αλλά επίσης ξέρουμε πως έχουμε ακόμη μπόλικο δρόμο να διανύσουμε. Θα συνεχίσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι».
Για τον κόσμο: «Το βλέπετε και εσείς. Ξεχωρίζει η παρουσία του κόσμου μας. Και ειδικά στα εκτός έδρας. Χθες είχαμε πάνω από 1000 άτομα και τους ευχαριστούμε. Εμείς θέλουμε αυτή την ενότητα όπως λέει και ο Καταλά. Θέλουμε να συνεχίσουν έτσι».