Ήταν ένα αποτέλεσμα που χρειαζόταν πάρα πολύ η Ανόρθωση, απέναντι στην Δόξα. Η νίκη, ήταν μονόδρομος για πολλούς και διάφορους λόγους. Και για να μειώσει την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες και για να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που διατηρούσε στο πρωτάθλημα αλλά και για να «πατήσει» πάνω σε αυτό εν όψει και των δύο αγώνων που απομένουν μέχρι και τη διακοπή λόγω των Χριστουγέννων.
Το κλίμα στην ομάδα μετά από αυτή τη νίκη, μοιάζει ήρεμο. Ηρεμία που ήρθε μετά από αρκετό διάστημα, μετά από πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και… κούραση. Μετά από ένα επίπονο πρόγραμμα και μία μεγάλη προσπάθεια στο Βελιγράδι.
Η νίκη ήταν σημαντική επίσης και για την τεχνική ηγεσία, και για τους ποδοσφαιριστές. Όταν η Δόξα προσπάθησε να πιέσει στο β’ ημίχρονο και βρήκε δύο φάσεις στα αρχικά στάδια μετά την ανάπαυλα, υπήρξαν κάποιες έντονες οδηγίες από τον Τιμούρ Κετσπάγια προς τους παίκτες του, που έφερε την αντίδραση του Ουάρντα.
Υπήρξε άγχος στο παιχνίδι, εξ’ ου και όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο είδαν αυτό το μικρό σκηνικό. Για ακόμη μία φορά όμως, με το που «ανάσανε» η «Κυρία» στο γκολ του Αιγύπτιου, έτρεξε κατ’ ευθείαν στον Τιμούρ να τον αγκαλιάσει. Αυτή η αγκαλιά του Ουάρντα στον προπονητή του, είναι ένα ακόμα δείγμα της σχέσης που έχουν οι παίκτες με τον γεωργιανό τεχνικό.
Γνωρίζουν πως υπάρχει άγχος, γνωρίζουν πως υπάρχει πίεση και πλέον γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά. Δεν είναι όμως τίποτα άλλο, από την επιθυμία για νίκη που έχει, με τον Ουάρντα να προβαίνει σε αυτή την πράξη… αγάπης προς τον ίδιο. Εκείνη την ώρα, όλο το γήπεδο χειροκρότησε ακόμη πιο έντονα, και τον Ουάρντα, και τον Κετσπάγια, και την Ανόρθωση που πραγματοποίησε μία αρκετά καλή εμφάνιση.

Κύπρος Εγγλέζος