Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να φιγουράρει ως το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση του «Έτιχαντ» απέναντι στην Λιντς, με τους «πολίτες» να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά το… πλεονέκτημά τους παύει να υφίσταται όταν οι δύο ομάδες κοντράρονται πριν από τα Χριστούγεννα!
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στην Λιντς, στο «Έτιχαντ», σε ένα δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα.
Οι «γαλάζιοι» άλλωστε, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, διαθέτουν την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος, μετρούν 8 clean sheet με τον Έντερσον κάτω από τα δοκάρια τους και φιλοδοξούν να παραμείνουν στην πρώτη θέση για 3η σερί αγωνιστική, εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική κάμψη που έκανε την εμφάνισή της στο «στρατόπεδο» της Τσέλσι.
Ωστόσο, το εγχείρημα απέναντι στην Λιντς μόνο απλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ποιος είναι ο λόγος; Η «προϊστορία» μεταξύ των δύο ομάδων, κάθε φορά που τίθενται αντιμέτωπες στο Μάντσεστερ, με το ματς να λαμβάνει χώρα πριν από την αλλαγή του χρόνου.
Οι φιλοξενούμενοι του Μαρσέλο Μπιέλσα μάλιστα, δεν έχουν ηττηθεί κάτω από αυτή την συνθήκη σε επίπεδο πρωταθλήματος, από το μακρινό… 1992! Όσον αφορά την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, η Λιντς είχε φύγει με το «διπλό» από το «Έτιχαντ» τον Απρίλιο του 2021, με την Σίτι να μην έχει πανηγυρίσει συνεχόμενες νίκες απέναντι στα «παγώνια» στο «σπίτι» της, τα τελευταία 29 χρόνια!
Αναλυτικά τα ματς μεταξύ τους που έχουν διεξαχθεί πριν από τα Χριστούγεννα, για την Premier League:
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 1-1 (2003)
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 0-0 (1995)
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 1-1 (1993)
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 4-0 (1992)
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς 2-3 (1990)