Ο εκπρόσωπος τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την ήττα από τον Άρη και για το επόμενο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ.
«Δώσαμε τα συγχαρητήρια στον Άρη που ήταν καλύτερος και μας κέρδισε δίκαια. Δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις και τους λόγους τους γνωρίζει ο κ. Τσόρνιγκερ που θα τους αναλύσει με τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που μας στεναχώρησε περισσότερο δεν ήταν τόσο η ήττα από τον Άρη αλλά το ότι η ομάδα δεν έδειξε την εικόνα των προηγούμενων αγών και γι’ αυτό και δεν πήραμε τίποτα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα, ελπίζουμε η ομάδα να βγάλει αντίδραση. Μας επηρέασαν και οι τραυματισμοί και πολλοί παίκτες τράβηξαν αρκετό κουπί το τελευταίο διάστημα. Η ομάδα δεν βρίσκει ένα σύνολο στο οποίο θα στηριχθεί σε συνεχόμενα παιχνίδια. Προσπαθεί ο προπονητής συνεχώς να ανακατέψει την τράπουλα και κάποτε θα ερχόταν και η στραβή. Είναι μακρύς ο δρόμος, υπάρχουν πολλά παιχνίδια μέχρι το τέλος. Εδώ ομάδες που απέχουν 15 βαθμούς από την κορυφή ελπίζουν για την υλοποίηση των στόχων τους, αλίμονο αν δεν το πιστεύουμε εμείς».
Παραδέχθηκε τα λάθη του ο Τσόρνιγκερ: «Δεν είχαμε ρυθμό και βρήκαμε απέναντι μας και έναν πολύ καλό αντίπαλο. Είχαμε επιθετικά περιορισμένες επιλογές και δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι ο προπονητής. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, χάσαμε δίκαια και πρέπει να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια».
Δεν πρέπει να αρχίσει η μηδενιστική κριτική: «Δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος που ήταν αρκετός και χειροκρότησε την ομάδα. Συνέβη για τρίτη φορά φέτος και είναι σημαντικό. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα και να έχουμε και κάποιες συγκυρίες με το μέρος μας».
Για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ: «Θα έχουμε επιστροφές και θέλουμε να κλείσουμε το 2021 όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα είναι ωφέλιμη η διακοπή για εμάς και για τους τραυματίες αλλά και να πάρουν ανάσες αυτοί που τράβηξαν αρκετό κουπί».
Ντέρμπι με τα όλα του αυτό με το ΑΠΟΕΛ, πάντα γίνονται μεγάλα παιχνίδια μεταξύ σας:
«Τρεις βαθμούς χαρίζει. Δεν είναι ντέρμπι που καθορίζει την χρονιά. Εμείς θα πάμε με καθαρό μυαλό και θα προχωρήσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές»
Για τους τραυματίες:
«Ο Πίττας θα είναι πιο έτοιμος, ο Γιάνκα θα μπει κανονικά με την ομάδα, ενώ ο Ίλιεφ είναι δύσκολο. Θα δούμε και τι θα δείξουν οι εξετάσεις με τον Αλμπάνη. Είναι μυϊκός ο τραυματισμός».