Για να γίνει περισσότερο κατανοητή η σημασία της νίκης επί της Δόξας για την Ανόρθωση, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τι θα ίσχυε τώρα εάν συνέβαινε το αντίθετο. Δεν είναι μια επιτυχία που θα της δώσει πολλούς επαίνους και χειροκροτήματα, αλλά της προσφέρει κάτι πολύ πιο βασικό: την ηρεμία που τόσο πολύ χρειάζεται ενόψει της συνέχειας.
Οι ισορροπίες στο φετινό πρωτάθλημα είναι τόσο λεπτές, που ενδεχομένως κάθε βαθμός να αποδειχθεί σημαντικός στην εξέλιξη. Είναι αλήθεια πως υπήρχε η δόση αμφιβολίας στο πώς θα παρουσιαζόταν η «κυρία» μετά τον αγώνα με την Παρτίζαν, μια αμφιβολία που η ίδια δημιούργησε λόγω των προηγούμενων της εμφανίσεων, κάθε φορά που επέστρεφε από την Ευρώπη.
Αυτή τη φορά ωστόσο κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στην πολύτιμη νίκη, αλλά να τη συνδυάσει με μία άκρως ικανοποιητική και πειστική εμφάνιση. Δεν άφησε μεγάλα περιθώρια στην αντίπαλό της να πιστέψει πως θα έπαιρνε κάτι από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» κι αυτήν ακριβώς την προσέγγιση, καλείται να κρατήσει ενόψει των επόμενων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
Δεν έχει την πολυτέλεια να σταθεί πολύ χρονικά στη νίκη επί της Δόξας, της επιτρέπει ωστόσο να αντιμετωπίσει τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με τον Τιμούρ να ρίχνει το σύνθημα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: το μάξιμουμ στα παιχνίδια με Εθνικό και ΠΑΕΕΚ, είναι απαραίτητα για την Ανόρθωση ώστε να δείξει ότι μπορεί να καλύψει τη διαφορά από τις προπορευόμενες ομάδες και να δημιουργήσει καλύτερες προοπτικές για τον εαυτό της στο 2022.

Ανδρέας Βεντούρης