Ο τεχνικός της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ, με δηλώσεις του στο κανάλι της ομάδας, τόνισε ότι αναμένει ένα κλειστό και δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, αναφέρθηκε στη βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα και έκανε απολογισμό της φετινή ευρωπαϊκής πορείας.

Πως περιμένετε τον αγώνα με την ΑΕΚ; «Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Την ίδια ώρα, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, θέλουμε να συνεχίσουμε και ανυπομονούμε για τον αγώνα».

Πιστεύετε ότι το παιχνίδι θα είναι παρόμοιο με αυτό του πρώτου γύρου; «Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που τους αντιμετωπίσαμε για τελευταία φορά. Πιστεύω ότι τα περισσότερα παιχνίδια που δώσαμε απέναντι στην ΑΕΚ ήταν κλειστά και δύσκολα. Πιστεύω ότι και αυτό θα είναι παρόμοιο».

Η ΑΕΚ βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 11βαθμούς περισσότερους από εμάς και δύο παιχνίδια περισσότερα από εμάς. Πιστεύετε ότι το γεγονός αυτό είναι σημαντικό για το παιχνίδι; «Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι καλή ομάδα, έχουν βελτιωθεί στη φετινή σεζόν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οπότε θεωρώ ότι θα θέλουν και αυτοί να συνεχίσουν με αυτόν τον τρόπο. Όμως, εμείς σκεφτόμαστε κυρίως τον εαυτό μας. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο και ανυπομονούμε για τον αγώνα».

Δεν έχουμε δεχθεί τέρμα σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Ποιο είναι το σχόλιο σας για αυτό το στατιστικό; «Είμαστε χαρούμενοι με τη βελτίωση μας. Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που δουλεύουμε τώρα και θέλουμε ακόμη να βελτιωθούμε, να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα όμως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Τι μπορούμε να κρατήσουμε από την ευρωπαϊκή μας πορεία φέτος και τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο μέλλον; «Πιστεύω ότι ήταν μια καλή εμπειρία. Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε φέτος ήταν πιο κοντά στο δικό μας επίπεδο, ακόμη και όλες βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη. Όμως, τα παιχνίδια ήταν πιο ισοδύναμα. Στην περσινή σεζόν αντιμετωπίσαμε πολύ καλύτερες ομάδες και ήταν περισσότερο άμυνα και μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Φέτος ήταν πιο ισοδύναμα παιχνίδια και αυτή ήταν μια καλή εμπειρία. Είχαμε κάποιες πολύ καλές παρουσίες, έστω και αν δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε ή καλύτερα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις που είχαμε. Όμως, είναι μια εμπειρία μάθησης και αν μπορούμε να βελτιωθούμε λίγο, είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε πετυχημένοι και εκεί».

Οι φίλαθλοι μας ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στην ΑΕΛ και τώρα ανυπομονούν για το παιχνίδι της Δευτέρας. Ποιο είναι το μήνυμα σας; «Πιστεύω ότι οι φίλαθλοί μας είναι πάντα εξαιρετικοί. Στηρίζουν την ομάδα, βοηθούν τους παίκτες με την αυτοπεποίθηση, την αδρεναλίνη και την πίστη τους. Είναι καλό να τους ακούμε να στηρίζουν την ομάδα».

Αναλυτικά το βίντεο με τις δηλώσεις του: