Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της Ομόνοιας. Οι «πράσινοι» συμμετείχαν και στις τρεις διοργανώσεις της UEFA, ολοκληρώνοντας με την παρουσία και την 3η θέση στον όμιλο του Europa Conference League.
Με τη συνολική της παρουσία (12 αγώνες) μάζεψε 4.000 βαθμούς στο UEFA Ranking, φτάνοντας συνολικά στις 7.000 την τελευταία 5ετία. Οι 3.000 ήταν από την περσινή πορεία, ενώ στα προηγούμενα τρία χρόνια που συνυπολογίζονται, η ομάδα δεν είχε παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η Ομόνοια άρχισε από την 203η θέση και με τους 4.000 βαθμούς που μάζεψε ανέβηκε στην 164η θέση. Ένα μεγάλο άλμα 39 θέσεων.
Είναι όμως αρκετό αυτό το άλμα, για να βοηθήσει τους «πράσινους» τη νέα χρονιά να έχουν ευνοϊκές κληρώσεις, σε περίπτωση που εξασφαλίσουν ένα από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια; Μάλλον όχι.
Οι 7.000 είναι ασφαλώς περισσότεροι από τους 5.500 με τους οποίους ρίχθηκε πέρσι στη μάχη η Ομόνοια, όμως δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα στην Ομόνοια αναφορικά με τις κληρώσεις που θα έχει η Ομόνοια το ερχόμενο καλοκαίρι, πάντα σε περίπτωση που εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Ειδικά, αν αγωνιστεί στο Champions League (τερματίζοντας 1η ή 2η) τα δεδομένα παραμένουν εξαιρετικά δύσκολα, αφού θα είναι στους αδύναμους. Τα ίδια ισχύουν και για το Europa League (κυπελλούχος) και το Europa Conference League.
Συμπερασματικά, η Ομόνοια ξεπέρασε 39 ολόκληρες ομάδες στο UEFA Ranking, όμως τα δεδομένα στις κληρώσεις δεν θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ανδρέας Ανδρέου