Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 2016 όταν η Λέστερ υποδεχόταν τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κινγκ Πάουερ για την 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στην πρώτη χρονιά των «αλεπούδων» ως πρωταθλητές Αγγλίας, μετά το θρίαμβο της περασμένης σεζόν.

Ο Τζέιμι Βάρντι αποδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ στην κορυφαία κατηγορία βοηθώντας τη Λέστερ να επικρατήσει με το εμφατικό 4-2 κόντρα στους πανίσχυρους «πολίτες». Ο Άγγλος επιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Άντι Κινγκ να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων δύο λεπτά αργότερα.

Στο 20ο λεπτό ο Βάρντι θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Με τη Λέστερ να έχει την αυτοπεποίθησή της στα ύψη, ο Άγγλος επιθετικός θα πετύχει και το 4-0 στο 78’ ολοκληρώνοντας το πρώτο χατ-τρικ του στην Πρέμιερ Λιγκ. Στη συνέχεια, οι Κολάροφ (82’) και Νολίτο (90’) διαμόρφωσαν το τελικό 4-2.

Για τον Βάρντι δεν ήταν μόνο το πρώτο χατ-τρικ που πετυχαίνει στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς ήταν σίγουρο πως θα ακολουθήσουν κι άλλα. Με τα τρία τέρματά του απέναντι στους «πολίτες» έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο απέναντι στον Πεπ Γκουαρδιόλα μετά τον Λιονέλ Μέσι.

Και η αλήθεια είναι ότι δεν σταμάτησε εκεί. Τη σεζόν 2020-21 ο Βάρντι το έκανε ξανά κόντρα στη Σίτι του Πεπ, με τη Λέστερ να φεύγει νικήτρια από το Έτιχαντ, με το τελικό 5-2 να στοιχειώνει ακόμα τους «πολίτες».