Συνέχεια για το θέμα του ορισμού του ντέρμπι των «αιωνίων» στις 26 Δεκεμβρίου και στις τοποθετήσεις της ΚΟΠ και του ΑΠΟΕΛ για τον ΠΑΣΠ, έδωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, με δηλώσεις του στον Super Sport FM 104.0.

Το πρώτο του σχόλιο: «Ουδέποτε βάλαμε μέσα την εταιρεία ΑΠΟΕΛ, αλλά τους ποδοσφαιριστές. Γίνεται μια προσπάθεια τις τελευταίες 48 ώρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την ουσία της υπόθεσης.
Η ουσία της υπόθεσης δεν είναι ο ΠΑΣΠ, τα μέλη του ΠΑΣΠ και ο Εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ αλλά είναι η παράνομη-παράτυπη κίνηση της ΚΟΠ. Κάποιοι, και δεν αναφέρομαι στο ΑΠΟΕΛ, προσπαθούν με διάφορους τρόπους, απελπισμένα, να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη.
Δεν δόθηκε απάντηση για τη νομιμότητα της απόφασης του ορισμού του αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου. Είμαι έμμισθος, πληρώνω τους φόρους μου κανονικά. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν μισθό, δεν ξέρω τι φόρους πληρώνουν. Αυτό επειδή είπαν ότι είμαι έμμισθος. Είναι η δουλειά μου στον σύνδεσμο». Δεν έχουμε καμία διάθεση να εκθέσουμε κανέναν ποδοσφαιριστή και κανένα σωματείο. Η ουσία είναι αυτή που είπα προηγουμένως. Θα αναμένουμε το τι θα γίνει».

Για τη θέση του ΑΠΟΕΛ ότι οι παίκτες του δεν έχουν ένσταση να παίξουν στις 26 Δεκεμβρίου: «Εσείς τι λέτε, ότι ξύπνησα το πρωί κι επειδή ήθελα να πάρω τη δουλειά του φίλου μου του Λούη Πατσαλίδη, είπα να κάνω one man show και να βγαίνω στα κανάλια να πάρω δημοσιότητα; Δεν είναι αυτή η ουσία, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διασπαστούν ομάδες και να δημιουργηθούν προβλήματα».

Για την απόφαση και την ΚΟΠ: «Αν ακολουθηθούν οι κανονισμοί της ομοσπονδίας, το πράγμα θα είχε λυθεί από μόνο του. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την παραβίαση των κανονισμών από την ομοσπονδία. Δεν παινεύτηκα για τα μαθηματικά μου, αλλά είμαι λογικός.
Το τελευταίο ματς του ΑΠΟΕΛ είναι στις 18 Δεκεμβρίου. Αν αγωνιστεί στις 29 του μήνα, θα έχει 11 μέρες ξεκούραση. Αν γίνει ο αγώνας στις 26, μέχρι τις 5 Ιανουαρίου θα έχει δέκα μέρες. Άρα επί της ουσίας, του συμφέρει να έχει περισσότερες μέρες ξεκούρασης. Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια, θα έχει παραπάνω μέρες. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Αν ρωτήσεις έναν ποδοσφαιριστή τι προτιμά, θα σου πει να ξεκουραστεί τα Χριστούγεννα. Είναι περισσότερο η ψυχολογική πίεση που έχουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι παραμονή Χριστουγέννων και τη μέρα των γιορτών θα είναι στο γήπεδο, ότι θα είναι στο ξενοδοχείο, ότι θα φάνε… μακαρόνια, είναι μεγαλύτερη η πίεση. Είναι διαφορετικό στην Αγγλία. Δεν ξεκουράζεσαι κυρίως πνευματικά.
Το παίρνουν πάνω στο σωματικό. Η επιλογή όμως της 26ης Δεκεμβρίου είναι παράνομη. Υπάρχει προκήρυξη για να την παραβιάζει η ΚΟΠ όποτε και όπως θέλει; Είναι ξεκάθαρη η προκήρυξη. Σε περίπτωση που ο αγώνας είναι καθημερινή, θα ορίζεται την αμέσως επόμενη Τετάρτη. Αν υπάρχει πρόβλημα, θα ορίζεται την παράλληλη Τετάρτη, αν δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μία εκ των δύο ομάδων ή αν αγωνίζεται την προηγούμενη Δευτέρα.
Την επόμενη Τετάρτη θα παίξει με την ΑΕΛ, άρα μένει η 29η Δεκεμβρίου. Όφειλε η ομοσπονδία να ορίσει τον αγώνα την συγκεκριμένη μέρα και μετά να συζητήσει με τα σωματεία αν υπάρχει πρόβλημα.
Το να υπάρχει το γκρίζο σύννεφο πριν τις αποφάσεις και να μην τηρούνται οι κανονισμοί και οι προκηρύξεις, είναι τρανταχτό παράδειγμα κακής διοικητικής λειτουργίας από την ΚΟΠ. Αφήσαμε πολλούς εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου να ανακατεύονται διοικητικά με το ποδόσφαιρο. Έχει κόσμο που μας βλέπει στον κόσμο και μας λέει μακάρι να αλλάξουμε την απόφαση».

Περί… απεργίας από τους ποδοσφαιριστές: «Οι παίκτες δήλωσαν ότι επιθυμούν να αλλάξει η ημερομηνία. Δεν είπαν ότι θα κάνουν απεργία. Η πρότασή μου ήταν να μην κατεβούν να παίξουν γιατί δεν τους σεβάστηκε η ομοσπονδία. Δεν θα γίνει όμως κάτι τέτοιο. Ορίστηκε ετσιθελικά η ημερομηνία από κάποιους, για εγωισμούς, ενώ δεν συμφέρει σε καμία ομάδα».