Η Ανόρθωση κατέθεσε ψυχή στο «Παρτιζάνα», πραγματοποίησε συγκινητική εμφάνιση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει για να φύγει μια ιστορική πρόκριση από το Βελιγράδι.
Η «Κυρία» εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Παρτιζάν, μια ισοπαλία που στέλνει τους Σέρβους στους «32» του Conference League και την Ανόρθωση να στρέφεται αποκλειστικά στο Κυπριακό πρωτάθλημα.
Η Παρτιζάν έβαλε πίεση στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά η καλή αμυντική λειτουργία της Ανόρθωσης δεν της επέτρεψε να γίνει επικίνδυνη. Εκεί που η ομάδα του Κετσπάγια άρχισε να κερδίζει πέτρα στο γήπεδο, ήρθε μια αδράνεια στην άμυνα και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με κεφαλιά του  Μιλοβάνοβιτς.
Το γκολ αυτό δεν αποσυντόνισε την Ανόρθωση που διατήρησε την τακτική της, δεν πανικοβλήθηκε και 12 λεπτά μετά το γκολ κέρδισε πέναλτι με τον Ντέλετιτς ο οποίος ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Πόποβιτς και το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χριστοδουλόπουλος στο 33’.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης άλλαξε κάποια πράγματα ο Τιμούρ, με την πάροδο του χρόνου έριξε όλα τα επιθετικά του όπλα, έβαλε πίεση στον αντίπαλο αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αν έμπαινε το σουτ του Χριστοφή στο 90+4’ η Ανόρθωση θα ήταν στους «32» αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι 700 φίλοι της ομάδας φώναξαν «γκολ» αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ουάρντα και έφυγε έξω.
Όπως και να έχουν τα πράγματα η Ανόρθωση πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο της που βρέθηκε στο Βελιγράδι, ενώ θα έμειναν ικανοποιημένες και οι υπόλοιπες πολλές χιλιάδες στην Κύπρο που παρακολούθησαν  το παιχνίδι από την τηλεόραση.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Αλ. Στανόγεβιτς): Πόποβιτς, Βούγιασιτς, Μιλίκοβιτς, Σανιτσάνιν, Ουρόσεβιτς (89′ Ζίβκοβιτς), Γιόγιτς (89′ Μίλετιτς), Ζντίελαρ, Πάβλοβιτς (46′ Σκέκιτς), Γιόβιτς (62′ Χόλεντερ), Μένινγκ (62′ Λούντοβατς), Μιλοβάνοβιτς
Στον πάγκο: Στεβάνοβιτς, Μπάζνταρ, Όστοιτς, Στούλιτς, Τέρζιτς,  Σμίλιανιτς

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια): Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αντωνιάδης (78′ Κορρέα), Αραγιούρι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Ουάρντα, Ντέλετιτς (71′ Χριστοφή), Ιωάννου (46′ Πόποβιτς), Χριστοδουλόπουλος (68′ Κασταράβα)
Στον πάγκο: Λόρια, Ρουσιάς, Αβραάμ,  Μπουσουλάτζιτς,  Χρυσοστόμου

ΣΚΟΡΕΡ: 20′ Μιλοβάνοβιτς/33′ Χριστοδουλόπουλος (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκέκιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Λεβάν Βαραμισβίλι (Γεωργία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ζάζα Πίπια (Γεωργία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Νταβίντ Χαριτονασβίλι (Γεωργία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

——————————————————————————————————————————————————

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έντονη βροχή στο Βελιγράδι.
5′ Προσπαθεί να βάλει πίεση η Παρτζάν.
6′ Ο Ουάρντα πήγε για την κάθετη πάσα στον Ντέλετιτς αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Παρτιζάν. Πολύ καλή η σκέψη από τον Αιγύπτιο.
9′ Απειλεί η Παρτιζάν. Οι Σέρβοι βγήκαν ωραία από αριστερά, έγινε η σέντρα, ο Μιλοβάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.
15′  Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Ιωάννου βρήκε πολύ ωραία τον Ντέλετιτς στην περιοχή της Παρτιζάν, ο Σέρβος έπιασε αμέσως το σουτ στη κίνηση και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Πόποβιτς να πραγματοποιήσει εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.

20′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Παρτιζάν. Έγινε η σέντρα από αριστερά και ο Μιλοβάνοβιτς  με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Τζουρ.


25′ Βρήκε χώρο ο Μιλοβάνοβιτς, έπιασε το σουτ αλλά ο Τζουρ έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνιά και μάζεψε την μπάλα.
32′ Κερδίζει πέναλτι η Ανόρθωση. Ο Ιωάννου έστειλε την εξαιρετική μπαλιά στον Ντέλετιτς ο οποίος κατέβασε την μπάλα, βρήκε ο Πόποβιτς, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.
33′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Ανόρθωση. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι στο κέντρο της εστίας, ο Πόποβιτς έπεσε δεξιά και η Κυπριακή ομάδα έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

44′ Απειλεί η Ανόρθωση. Ο Λάζαρος από πολύ πλάγια σε ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ επιχείρησε την απευθείας εκτέλεση και ανάγκασε τον Πόποβιτς να αποκρούσει δύσκολα με γροθιές.
45+1′ Μεγάλη ευκαιρία για την Παρτιζάν. Λάθος του Μιχάλη Ιωάννου, ο Σανιτσάνιν έβγαλε μόνο τον Γιόβιτς ο οποίος έκανε το πλασέ αλλά ο Τζουρ με τα πόδια απέκρουσε την μπάλα.
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Στην θέση του Ιωάννου πέρασε ο Πόποβιτς.
46′ Αλλαγή για την Παρτιζάν. Στην θέση τους Πάβλοβιτς πέρασε ο Σκέκιτς.
49′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Ντέλετιτς κινήθηκε ωραία από δεξιά, έδωσε στον Πόποβιτς που ήταν εντός περιοχής, ο Λετονός από πολύ καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.
61′
Απειλεί η Ανόρθωση. Μετά από μελέ στην περιοχή της Παρτιζάν, ο Ουάρντα δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και χάθηκε η ευκαιρία.
62′ Διπλή αλλαγή για την Παρτιζάν. Εκτός πέρασαν οι Μένινγκ και Γιόβιτς για να περάσουν στο παιχνίδι οι Χόλεντερ και Λούντοβατς.
68′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Κατσαράβα πέρασε στην θέση του Χριστοδουλόπουλου.
71′ Αλλαγή για την Ανόρθωση. Στην θέση του Ντέλετιτς πέρασε ο Χριστοφή.
78′ Αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση. Ο Αντωνιάδης τραυματίστηκε στο κεφάλι και δεν μπορεί α συνεχίσει και στην θέση του πέρασε ο Κορρέα.
86′ Σουτ του Χουσμπάουερ από καλή θέση, δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε εύκολα ο Πόποβιτς.
88′ Καλό σουτ του Λούντοβατς έξω.
90+4′ Τεράστια ευκαιρία για την Ανόρθωση. Η μπάλα στρώθηκε μπροστά στον Χριστοφή ο οποίος μέσα από την περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στον Ουάρντα και έφυγε έξω.

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————-