Για το πολύκροτο θέμα του ορισμού του ΑΠΟΕΛΟμόνοια στις 26 Δεκεμβρίου και τις αντιδράσεις μίλησε στην εκπομπή «Balla με τον Μάλε» ο Κώστας Μαλέκος.
«Πάντα παίρνουν κάποιες μέρες ξεκούρασης αλλά από την άλλη θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο μας είναι πλήρως επαγγελματικό, οπόταν οι διακοπές τους ξέρουν ότι είναι όταν τελειώσει η σεζόν. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πλέον ότι αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να συνεχιστούν. Ο κάθε ένας έχει τα δίκαια του. Να καταλάβουμε σαν παίκτες και προπονητές ότι δεν υπάρχουν Χριστούγεννα. Ο Γκάλης είπε ότι όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής δεν έχεις διακοπές. Εγώ είχα προστριβές πάντα με αυτούς που ήθελαν να κάνουν διακοπές. Ο Γκάλης είπε ότι έμαθε τι σημαίνουν διακοπές όταν σταμάτησε. Δεν τους αδικώ γιατί προγραμματίστηκαν κάποιοι. Γενικά όμως, είσαι επαγγελματίας, αμείβεσαι όπως πρέπει και οι διακοπές είναι στις μέρες που δεν έχει πρωτάθλημα. Έχουν και οι μεν και οι δε δίκαιο».
Αν ήσουν ποδοσφαιριστής και γινόταν αυτό και σου έλεγε η ΚΟΠ ότι 26 Δεκεμβρίου θα παίξετε και ήσουν αρχηγός τι θα έκανες; Πως θα αντιδρούσες; «Αν είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο ΑΠΟΕΛ και στην Ομόνοια και πιάνω μίνιμουμ 30 χιλιάδες ευρώ, αν μου πει η ομάδα να παίξω, θα παίξω» .
Θα προσπαθούσες να πείσεις τους συμπαίκτες σου να μην παίξετε;
«Όχι»