Τι και αν η Λίβερπουλ είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους «16» του Champions League από το τέλος της 4ης κιόλας αγωνιστικής; Διόλου δεν φάνηκε να επηρεάζει το εν λόγω γεγονός τους «κόκκινους» που αντιμετώπισαν με τον ίδιο ζήλο και τις δύο εναπομείναντες αναμετρήσεις. Γνώριζαν άλλωστε πως αν επικρατήσουν σε αμφότερες, «έγραφαν» ιστορία. Και έτσι έγινε…

Μάντσεστερ Σίτι: Ξεχνάει να «παίξει» άμυνα στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Αρχικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φιλοξένησε την Πόρτο που «καιγόταν» για βαθμούς στο Άνφιλντ. Με τον Κώστα Τσιμίκα στην βασική ενδεκάδα, το «μηδέν» παθητικό ήταν δεδομένο. Τηρουμένων των αναλογιών, τα γκολ κάποια στιγμή θα ερχόντουσαν.

Τον «χορό» άνοιξε ο Τιάγκο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ πρόσθεσε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ, και πλέον απέμενε ένα ματς. Ένα ταξίδι στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει τη Μίλαν, που μετά το «διπλό» της στην Μαδρίτη, αποζητούσε το τρίποντο, για να είναι αυτή που θα συνεχίσει στον θεσμό.

Η Λίβερπουλ όμως δεν της «χαρίστηκε», ανατρέποντας μάλιστα και το 1-0 των γηπεδούχων! Ο Σαλάχ ισοφάρισε, ο «φορμαρισμένος» Οριγκί ολοκλήρωσε την ανατροπή και το τελικό 2-1 σηματοδότησε πως στο Μιλάνο… γράφτηκε ιστορία!

Πλέον, οι «κόκκινοι» αποτελούν τη μοναδική αγγλική ομάδα που προκρίνεται από τους ομίλους του Champions League με το… 6/6. Η απόλυτη επιτυχία, η απόλυτη κυριαρχία, σε ένα γκρουπ ομάδων που μόνο εύκολο δεν φάνταζε στο άκουσμά του.

Ωστόσο, η εντυπωσιακή Λίβερπουλ κατόρθωσε το απόλυτο και μπήκε σε ένα κλειστό club ομάδων που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Είναι η 8η διαφορετική ομάδα που προκρίνεται έχοντας πανηγυρίσει μόνο νίκες και η 6η που το καταφέρνει στον 21ο αιώνα!

Μπορεί να επιστρέψει και στην κατάκτηση του Champions League μετά από μία τριετία; Οψόμεθα…