Στην ανάλυση μας πριν μερικές εβδομάδες για την εξέλιξη στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας και πριν ακόμα αρχίσει την αντεπίθεση της η Νέα Σαλαμίνα, το γράψαμε ότι μέσα σε 1-2 αγωνιστικές μπορούν να αλλάξουν πολλά. Λίγες εβδομάδες αργότερα επιβεβαιωνόμαστε. Βέβαια δεν ήταν μόνο δική μας πρόβλεψη καθώς το ίδιο το πρωτάθλημα μας έχει δείξει ότι είναι το πιο αμφίρροπο των τελευταίων χρόνων.
Ολοκληρώθηκε και η 11η αγωνιστική και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του α’ γύρου.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στη Νέα Σαλαμίνα η οποία συνεχίζει την αντεπίθεση της και πλέον βρίσκεται μόλις έναν βαθμό από τις θέσεις που οδηγούν στην α’ κατηγορία και διατήρησε στους έξι την διαφορά από την κορυφή.
Η ΕΝΠ είναι η πιο σταθερή ομάδα και το δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας αυτό. Μάλιστα στα τελευταία δύο παιχνίδια παίρνει και άνετες νίκες.
Οι «γκέλες» του Ερμή, της Αλκής και της Καρμιώτισσας σε συνάρτηση με τη νίκη της Νέας Σαλαμίνας έχουν περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα εκεί στα ψηλά στα οποία παραμένει και ο Ονήσιλλος (είναι λίγο πιο πίσω) που πήρε σημαντική νίκη την περασμένη Παρασκευή.
Στα χαμηλά πήραν βαθμούς και η Ομόνοια Αραδίππου και ο ΑΣΙΛ, ενώ ο Οθέλλος νίκησε στο  ντεμπούτο του Κύπρου Μούζουρου στον πάγκο της ομάδας. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα θα διαπιστώσει ότι από την 9η θέση και κάτω όλες οι ομάδες είναι κοντά.
Όλα τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής.
Αγία Νάπα 0-1 Οθέλλος
Νέα Σαλαμίνα 3-0 Π.Ο.Ξυλοτύμπου
Ερμής 1-1 Ομόνοια Αρ.
ΑΣΙΛ 1-1 Αλκή 
ΕΝΠ 2-0 Ομόνοια 29Μ
Αναγέννηση 1-1 Ακρίτας
Καρμιώτισσα 1-1 Ολυμπιάδα
Ονήσιλος 1-0 Αχυρώνας

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
Πάπα Ντιούφ (Ερμής) 7
Γιάννης Χατζηβασίλης (Καρμιώτισσα) 7
Βιλμάρ Αμορίμ (Ονήσιλος) 7
Μάρκος Μιχαήλ (Αλκή) 6
Ανδρέας Ηλία (ΕΝΠ) 6
Μάρκος Σιφνέος (Αγία Νάπα) 5
Αντώνης Ράνος (ΑΣΙΛ) 5
Ντανίλο (Νέα Σαλαμίνα) 5

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η):
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου (19:00)
ΑλκήΕρμής
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (14:30)
Ακρίτας-Ολυμπιάδα
ΠΟ Ξυλοτύμπου-Αγία Νάπα
Αναγέννηση-ΕΝΠ
Αχυρώνας-ΑΣΙΛ
Ομόνοια Αρ.-Νέα Σαλαμίνα
Οθέλλος-Καρμιώτισσα
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου (14:30)
Ομόνοια 29ης Μαΐου-Ονήσιλος

Χρίστος Χρίστου