Ο Ραφαήλ Μάμας δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στον τελευταίο αγώνα της ΑΕΚ με τη Δόξα στο Μακάρειο. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι της φετινής σεζόν που δεν έλαβε μέρος ο Κύπριος μέσος, αλλά έχει μία διαφορά σε σχέση με το πρώτο: με τον Εθνικό δεν ήταν καν στην αποστολή, αφού ήταν τιμωρημένος λόγω καρτών (είχε συμπληρώσει τρεις).
Συνεπώς, ήταν το πρώτο ματς που δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον προπονητή του, ενώ ήταν διαθέσιμος. Αυτό συνέβη διότι ο Νταβίντ Καταλά θέλησε αφενός να δώσει την ευκαιρία στον Άμπραχαμ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ανεβασμένος, αφετέρου να προφυλάξει τον Ραφαήλ και να τον έχει στη διάθεσή του στα επόμενα δύο παιχνίδια.
Ο Μάμας έχει πέντε κίτρινες κάρτες κι αν δεχόταν άλλη μία στον αγώνα με τη Δόξα, τότε θα έπρεπε να μείνει εκτός είτε στο ντέρμπι με την Ομόνοια, είτε στην αναμέτρηση με την Πάφος FC.
Ο κόουτς δεν ήθελε να τον χάσει σε κανένα από αυτά τα δύο ματς, οπόταν προτίμησε να τον προφυλάξει, δίνοντας φανέλα βασικού στον Άμπραχαμ. Όπως εξελίχθηκε άλλωστε το παιχνίδι στο Μακάρειο, δεν υπήρχε λόγος να τον χρησιμοποιήσει.
Στο ΓΣΠ ωστόσο αναμένεται ότι ο 20χρονος αμυντικός μέσος θα επανέλθει στην ενδεκάδα, αφού τα τρεξίματά του, ο δυναμισμός του και οι βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι και στη φάση πίεσης του αντιπάλου, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για την ΑΕΚ στο επικείμενο ντέρμπι!

Ανδρέας Βεντούρης