Υπό κανονικές συνθήκες θα τίθεντο αντιμέτωποι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αλλά… κανονικές συνθήκες δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό του δικού μας πρωταθλήματος. Εκείνο το παιχνίδι θα το δώσουν 22 Δεκεμβρίου Ομόνοια και ΑΕΛ και 17 μέρες νωρίτερα (σήμερα δηλαδή) θα δώσουν το παιχνίδι του β’ γύρου.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ώρα που ο Στεφάν Τσέποβιτς της ΑΕΛ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον αδελφό του Μάρκο Τσέποβιτς της Ομόνοιας έφτασε.
Mαζί έγραψαν ιστορία στην αγαπημένη τους Παρτιζάν αλλά χώρισαν όταν ήρθε η στιγμή να αφήσουν πατρίδα τους και να κάνουν τον… γύρο της Ευρώπης.
Κατέληξαν την σεζόν 2021-2022 να παίζουν και οι δύο στο Κυπριακό πρωτάθλημα στο οποίο ο πατέρας τους Σλάτζιαν έγραψε ιστορία με την φανέλα του Απόλλωνα.
Βέβαια ο Μάρκο έπαιξε και ένα 6μηνο στο περσινό πρωτάθλημα καθώς ήρθε στο νησί μας και στην Ομόνοια στην μεταγραφική περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου.
Είναι σημαντικό και για τους δύο το σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι στο Τσίρειο καθώς οι ομάδες τους θέλουν βαθμούς για να μπορέσουν να καλύψουν μέρος από το χαμένο έδαφος για να πλησιάσουν τις ομάδες που προπορεύονται.
Αν βάλουν γκολ, πράγμα για το οποίο αποκτήθηκαν θα αυξήσουν τις πιθανότητες της δικής τους ομάδας για νίκη.
Για την ώρα κινούνται και οι δύο σε ρηχά νερά και τα στατιστικά τους πάνω-κάτω είναι τα ίδια στο πρωτάθλημα.
Ο μεν Στεφάν της ΑΕΛ έπαιξε σε δέκα παιχνίδια εκ των οποίων τα οχτώ σαν βασικός και στα δύο σαν αλλαγή και πέτυχε δύο γκολ.
Ο δε Μάρκο της Ομόνοιας έπαιξε επίσης δε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, εννιά βασικός και ένα σαν αλλαγή και σκόραρε επίσης δύο φορές.
Θα είναι ιδιαίτερη μέρα και για τους δύο η σημερινή.

Χρίστος Χρίστου