Το ντεμπούτο του Ραλφ Ράγκνικ στη τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνοδεύτηκε με νίκη, καθώς οι «Κόκκινοι Διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας χάρη στο φανατστικό γκολ του Φρεντ. Ο Γερμανός προπονητής στις δηλώσεις μετά το ντεμπούτο του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και για το πρώτο μισάωρο της ομάδας του, ενώ αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τη συνεισφορά του στο πρέσινγκ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ραλφ Ράγκνικ: «Μου προκάλεσε θετική έκπληξη η φυσική κατάσταση της ομάδας και η ένταση που είχαμε. Ήταν εκπληκτικό το πρώτο ημίωρο.
Νομίζω πως παίξαμε σε πολύ υψηλό τέμπο και ένταση, πάντα με το πόδι στο γκάζι. Το μόνο που έλειπε σε αυτό το διάστημα ήταν που δεν βάλαμε ένα, δύο, τρία γκολ.
Για μένα ήταν ξεκάθαρο πως δεν μπορείς να παίζεις σε αυτό το τέμπο σε όλο το ματς, αλλά ακόμα και μετά από αυτό είχαμε ακόμα τον έλεγχο του αγώνα.
Μιας που το αναφέρουμε, η δουλειά του Ρονάλντο χωρίς τη μπάλα στα πόδια ήταν για να του βγάλουμε το καπέλο. Ομολογώ πως έμεινα έκπληκτος επειδή όχι μόνο παίξαμε τηξν Πέμπτη, βραδινό ματς, αλλά είχαμε και δύο ημέρες λιγότερες συγκριτικά με την Κρίσταλ Πάλας για να ξαναβρούμε δυνάμεις.
Δεν είχαμε καν φουλ προπόνηση το Σάββατο, ήταν μόνο για 45 λεπτά επειδή έβρεχε. Δεν ήταν απλά καιρός του Μάντσεστερ, ήταν κάτι το αηδιαστικό.
Ήταν έντονη βροχή και είχε και ανέμους, οπότε ήταν αδύνατο να προπονηθούμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παρόλα αυτά, τα έκαναν όλα για 45 λεπτά στο χορτάρι.
Εξηγήσαμε στους παίκτες τι θέλαμε από αυτούς και τα υπόλοιπα ήταν προβολή video, αρκετές προσωπικές συζητήσεις με τους παίκτες, ατομικά και σε ομάδες, εξηγώντας τους πώς θέλαμε να παίξουν».