Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση των δύο γυναικών με καταγωγή από τη Ρωσία, της Alraeesi Khaiat ηλικίας 43 ετών και της Mariia Gazibagandova ηλικίας 33 ετών, αφού επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για γυναικοκτονία από τον 32χρονο με καταγωγή από τη Συρία. Χαράματα Κυριακής ο καθ’ ομολογία δράστης παραδέχθηκε το ειδεχθές έγκλημα με θύματα τις δύο γυναίκες.

Ανασύρθηκε η μία εκ των δύο σορών από την αυλή εξοχικής κατοικίας που πιστεύεται ότι ανήκουν στις Mariia Gazibagandova 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και της Khaiat Alraeesi 43 ετών από τη Συρία. Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, το έργο της Αστυνομίας δυσχεραίνεται από την ισχυρή βροχόπτωση που πέφτει στην περιοχή, ενώ στον χώρο βρίσκεται και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου. Να σημειωθεί ότι η μια εκ των δύο θυμάτων φέρει τραύμα από κυνηγετικό όπλο κάτω από την μασχάλη.

Τι ανέφερε στους ανακριτές ο  32χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy ο 32χρονος ομολόγησε στις 2:00 τα ξημερώματα το ειδεχθές έγκλημα. Ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε τις δύο γυναίκες με κυνηγετικό. Έπειτα πήγε στην επαρχία Λεμεσού και έφερε κομπρεσέρ και άνοιξε λάκκο περίπου ενάμιση μέτρο σε απόσταση 10 μέτρων από το σπίτι. Τις έθαψε και στην συνέχεια έριξε και χαλίκι. Με την βροχή καλύφθηκε η παρέμβαση στο έδαφος και γι αυτό δεν εντοπίστηκαν από τις έρευνες. Όσον αφορά τον 23χρονο, στο ΤΑΕ Λάρνακας διερευνούν υπόθεση απαγωγής διότι τις πήρε από το Μακένζι στην επαρχία Λάρνακας, ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού μελετά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Επιπλέον στο σημείο που είναι θαμμένες οι δύο γυναίκες βρίσκεται και ο άντρας από τη Συρία.

«Γι αυτό τις σκότωσα»

Ο 32χρονος άνδρας από την Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στους ανακριτές ότι είχε πάει για κυνήγι και όταν γύρισε στις 7:00 το πρωί στο σπίτι στον Αμίαντο άκουσε τις δύο γυναίκες να συζητούν για αυτόν και τις πυροβόλησε εν ψυχρώ. Να σημειωθεί ότι βρέθηκε το κυνηγετικό και τα φυσίγγια. Στους ανακριτές ανέφερε πως αποφάσισε να μιλήσει όταν μετά την σύλληψη του 23 χρόνου αποκαλύφθηκε η προσπάθεια παραπλανησης των ανακριτων

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Αστυνομία αναζητεί ακόμη δύο πρόσωπα τα οποία κατονόμαστε ο 32χρονος και που σύμφωνα με τον ίδιο κάλεσε για βοήθεια για να σκάψει τον λάκκο που θα έθαβε τα θύματα, ωστόσο ανέφερε πως δεν γνώριζαν για ποιον λόγο θα γινόταν χρήση του λάκκου.

Στο μεταξύ όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση των δύο εξαφανισμένων γυναικών, με τον κύριο ύποπτο για την υπόθεση να φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου και να είπε στους ανακριτές ότι πυροβόλησε τις δύο γυναίκες, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου.

Οι δύο σοροί πιστεύεται ότι ανήκουν στις Mariia Gazibagandova 33 ετών από τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν και της Khaiat Alraeesi 43 ετών από τη Συρία.

Στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η υπόθεση οδεύει προς εξιχνίαση, ότι ο ύποπτος ομολόγησε τη διάπραξη του αδικήματος και ότι τις πυροβόλησε.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο που υπέδειξε ο δράστης και εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο γυναικών:

 

 

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ