Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις εκκίνησε η αναμέτρηση της Άστον Βίλα με την Λέστερ στο «Βίλα Παρκ» για την 15η αγωνιστική της Premier League, με το 4ο ματς του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο των γηπεδούχων να μην σταματά την… άτυπη παράδοση των γκολ μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς αμφότερες σκοράρουν πλέον στις έξι πιο πρόσφατες φορές που έχουν συναντηθεί στο εν λόγω γήπεδο.
Αναλυτικότερα, τον «χορό» των τερμάτων άνοιξε ο Χάρβεϊ Μπαρνς στο 14ο λεπτό, με την Λέστερ να πατά καλύτερα στο γήπεδο και να παίρνει το προβάδισμα εκτός έδρας, για πρώτη φορά μετά τα τέλη Οκτωβρίου. Ο σκόρερ της μάλιστα βρήκε δίχτυα και στην τελευταία εξόρμηση της ομάδας του μακριά από το «Κινγκ Πάουερ», στο «Έλαντ Ρόουντ» και δεν έχει ηττηθεί εδώ και μία διετία, ενώ έχει σκοράρει, σε εκτός έδρας ματς.
Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, με την ανασταλτική τους λειτουργία να τους προδίδει για 14η συνεχόμενη φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος, 170 δευτερόλεπτα αργότερα!
Το σύνολο του Στίβεν Τζέραρντ ισοφάρισε άμεσα, σε μία από τις δύο εντός εστίας τελικές του στο πρώτο μέρος,  με τον Κονσά να τροφοδοτείται από τον Μπουεντία (πρώτος σε συμμετοχή σε γκολ από οποιονδήποτε άλλον μέσο στα κορυφαία πρωταθλήματα από το 2018 και έπειτα) και να είναι εύστοχος στο 17ο λεπτό της συνάντησης.
Τα δύο γρήγορα αυτά γκολ έδωσαν εξαιρετικό ρυθμό στο ματς, η Λέστερ λίγο έλειψε να ανακτήσει το προβάδισμα στο 23’ με τον Χολ, αλλά εν τέλει ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο 1-1, αισθανόμενη και… τυχερή.
Και αυτό διότι, ο Ράμσεϊ σκόραρε στις καθυστερήσεις, το κοινό ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, αλλά ο VAR παρενέβη, ακυρώνοντας το γκολ!
Ό,τι δεν έγινε όμως στο τέλος του πρώτου μέρους, έλαβε χώρα με το ξεκίνημα του δευτέρου και πάλι με τον ίδιο σκόρερ. Ο Κονσά σκόραρε και πάλι, στο 53ο λεπτό από στημένη φάση, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του ΜακΓκιν και πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του περισσότερα από ένα γκολ, στο ίδιο ματς!
Επρόκειτο για το 10ο γκολ που δέχθηκε η Λέστερ από στατική φάση, σαφώς τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Premier League. Κάπως έτσι γίνεται αντιληπτό το γεγονός πως ο Ρότζερς έχει δει την ομάδα του να «πληγώνεται» συνολικά 27 φορές!
Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, αλλά η Άστον Βίλα έμοιαζε ικανή να διαχειριστεί το ματς. Το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τον Μαρτίνες να αποκρούει εξαιρετικά στο 75’, οι «χωριάτες» έφτασαν τους 19 βαθμούς και ισοφάρισαν τις «αλεπούδες», με το ξεκίνημα του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο τους να χαρακτηρίζεται εντυπωσιακό!