Με μία τελετή κράτος και πολιτεία αποχαιρέτησε τον Πάπα Φραγκίσκο μετά την ιστορική επίσκεψή του στο νησί μας.
Ο Πάπας έφτασε το πρωί του Σαββάτου στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας όπου στις 9 πραγματοποιήθηκε μία σύντομη αποχαιρετιστήρια τελετή. Παρών και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος αποχαιρέτησε τον Πάπα και την αντιπροσωπεία του.
Επόμενος σταθμός του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον Πρωθυπουργό καθώς και με τις Αρχές, την Κοινωνία των Πολιτών και το Διπλωματικό Σώμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία.
Θα πραγματοποιήσει επίσης εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’, στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Ελλάδος ενώ θα συναντηθεί με επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.
Αύριο θα μεταβεί στην Μυτιλήνη για να επισκεφθεί τους πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Ο Ποντίφικας θα απευθύνει ομιλία και θα τελέσει την προσευχή Angelus.
Ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Ελλάδα με συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και συνάντηση με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι.