Η Γουέστ Χαμ έφτασε με μεγάλη ανατροπή στο τελικό 3-2 απέναντι στην Τσέλσι και οι «μπλε» πλέον ανησυχούν για την απώλεια της κορυφής της βαθμολογίας! Κερδισμένο πέναλτι και γκολ ο Μπόουεν, σκόραρε με υπέροχο τρόπο ο Μαζουακού στο 87′ για την ολική επαναφορά των «σφυριών». Γκολ και ασίστ ο Μέισον Μάουντ γι’ ακόμα ένα ματς για την ομάδα του Τούχελ που ηττήθηκε πρώτη φορά μετά από δυο μήνες.
Η Γουέστ Χαμ έβαλε δύσκολα στην Τσέλσι, όμως, οι «μπλε», παρά το γεγονός πως έπαιξαν γι’ ακόμα ένα ματς δίχως καθαρόαιμο επιθετικό – με Μάουντ, Ζίγιεχ και Χάβερτς μπροστά – έδειξε την ικανότητά της να ξεφεύγει από τις ζόρικες καταστάσεις.
Οι «μπλε» στο 28ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ και αμέσως μετά ο Βραζιλιάνος έσωσε σχεδόν πάνω στη γραμμή ένα χαμηλό σουτ του Μπόουεν που είχε περάσει τον Μεντί και κατευθυνόταν προς τα δίχτυα.
Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν καταλάβει πως ακόμα και με το προβάδισμα το παιχνίδι ήθελε ιδιαίτερη προσοχή, την οποία όμως δεν επέδειξε ο Ζορζίνιο στο 39′. Έκανε λάθος πάσα προς τον Μεντί, εκείνος πιέστηκε από τον Μπόουεν κι αυτός αφού έκλεψε τη μπάλα κέρδισε και το πέναλτι, με τον Λανσίνι να εκτελεί εύστοχα για το 1-1.
Η Τσέλσι χτύπησε τη Γουέστ Χαμ στους κενούς χώρους που άφησε η ομάδα του Μόγιες όταν βγήκε μπροστά με αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση. Έτσι, στο 44′ ο Λόφτους – Τσικ έγινε κάτοχος της μπάλας στο κέντρο, ο Ζίγιεχ από αριστερά πέταξε στην άλλη πλευρά τη μπάλα και ο Μάουντ με μονοκόματο δεξί σουτ νίκησε τον Φαμπιάνσκι για το 2-1!
Στο δεύτερο μέρος πραγματικά τίποτα δεν μπορούσε να προετοιμάσει κάποιον για γκολ από πλευράς Γουέστ Χαμ. Κι όμως οι γηπεδούχοι από το πουθενά με την πρώτη καλή τους στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο έκαναν το 2-2. Ο Τσουφάλ νίκησε τον Αλόνσο που δεν κατάφερε να του πάρει τη μπάλα με το κεφάλι και ο Μπόουεν με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Μεντί για τη νέα ισοφάριση.
Ο Μάουντ από δεξιά επωμίστηκε να στέλνει μπάλες σε επικίνδυνα σημεία στην περιοχή των «σφυριών», όμως οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις… προϋποθέσεις καλών ευκαιριών. Και με τον Μπόουεν να μην έχει ησυχάσει παρά το κερδισμένο πέναλτι και το γκολ, στο 75′ έχασε τεράστια ευκαιρία με προβολή σε κενή εστία, με τη μπάλα να φεύγει άουτ έπειτα από γύρισμα του Αντόνιο.
Η Γουέστ Χαμ φαίνεται πως είχε αποφασίσει να δείξει και στην Τσέλσι – μετά τη Λίβερπουλ – πως εντός έδρας είναι ικανή για όλα κι έτσι στο 87′ ο Μαζουακού με μαγικό τρόπο, δίχως να περιμένει κανείς αυτή την πορεία της μπάλας από τη σέντρα – σουτ, έγραψε το τελικό 3-2 ολοκληρώνοντας το come-back!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ