Μπορεί η Λίβερπουλ να είχε επικρατήσει σε πέντε συνεχόμενες περιπτώσεις της Γουλβς στο «Μολινό» σε επίπεδο Premier League, όμως οι «λύκοι» με τον Μπρούνο Λάζε είχαν αποδείξει σε όλες τις αναμετρήσεις στο «σπίτι» τους πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα αποτελούσαν. Και έτσι έγινε… Τουλάχιστον μέχρι και το 94ο λεπτό, όπου ο Ντιβόκ Οριγκί αποφάσισε να «ντυθεί» ηρωάς!
Η Γουλβς εκκίνησε την αναμέτρηση με στόχο να προστατεύσει όσο μπορεί τα μετόπισθεν, μην επιτρέποντας στους «κόκκινους» να πλησιάσουν με αξιώσεις την εστία του Ζοσέ Σα. Εν τέλει, το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ ήταν να απειλήσει ιδιαίτερα σε τρεις περιπτώσεις κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν το πρώτο 45άλεπτο δίχως τελική προσπάθεια.
Αρχικά, απείλησε ο Ντιόγο Ζότα στο 17ο λεπτό διά… αέρος, έντεκα λεπτά αργότερα ο Αλεξάντερ Άρνολντ δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε ασίστ την υπέροχη πάσα του Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ στο 32ο λεπτό και πάλι ο εορτάζοντας Ζότα, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, έπειτα από σέντρα του Άγγλου δεξιού οπισθοφύλακα.
Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία της Λίβερπουλ δεν καταγράφηκε ποτέ ως τελική προσπάθεια. Η κυκλοφορία της μπάλας πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου ήταν εντυπωσιακή, ο Ρόμπερτσον γύρισε εξαιρετικά στην μικρή περιοχή, αλλά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν πρόφτασε να «φυσήξει» την μπάλα και να «γράψει» το 1-0!
Η πίεση από πλευράς Λίβερπουλ εντάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τιάγκο να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 50’, από την μικρή περιοχή με τον Σα να τον σταματά, αλλά το… αδιανόητο πραγματοποιήθηκε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, καθώς ο Ζότα δεν μπόρεσε προ κενής εστίας και με τους Κόαντι και Σαίς πάνω στην γραμμή να σκοράρει!
Το 0-0 παρέμεινε σε μία από τις ευκαιρίες της χρονιάς, ο Μανέ και ο Ρόμπερτσον δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ζοσέ Σα αλλά η Λίβερπουλ βρήκε και πάλι σφυγμό, με τον Οριγκί να σκοράρει στο 94’ και να της χαρίζει μίας τεράστιας σημασίας νίκη!
Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ κατέγραψε την πρώτη της νίκη στην χρονιά, τερματίζοντας ένα σερί 14ων αναμετρήσεων δίχως τρίποντο! Ο Κάλουμ Γουίλσον σκόραρε στο 40’ το 6ο του γκολ στην σεζόν, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και ο Έντι Χάου βρήκε εν τέλει την «παρθενική» του επικράτηση στην 3η του αναμέτρηση στον πάγκο των «καρακαξών».
Τέλος, στο ματς που έλαβε χώρα στην έδρα της Σαουθάμπτον, η ομάδα του Χάζενχουτλ υπέστη ό,τι βίωσε και η Γουέστ Χαμ μεσοβδόμαδα από την Μπράιτον. Προηγήθηκε με τον Μπρόγια, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις από τον Μοπέ, χάνοντας τη νίκη στο 99’!
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ παρέμεινε δίχως νίκη ξανά από τις 19 Σεπτεμβρίου και προβληματίζει με την αδυναμία της να βρεθεί μπροστά στο σκορ και να «ξεκολλήσει» από εκείνο το τρίποντο με την Λέστερ με 2-1!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ