Το νικηφόρο σερί της Ρόμα εντός κι εκτός συνόρων διακόπηκε στο «Ρενάτο νταλ’ Άρα» από την Μπολόνια. Η φορμαρισμένη ομάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς βρήκε το σύνηθες εντός έδρας γκολ του Ματίας Σβάνμπεργκ στο 35′ και στη συνέχεια άντεξε στις ευκαιρίες των τζιαλορόσι, με το 1-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο, που είδε την ομάδα του να παραμένει στην 5η θέση του πρωταθλήματος, στάθηκε στη διαιτησία της αναμέτρησης, λόγω της ευκολίας του διαιτητή να βάζει το χέρι στην τσέπη (επτά κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων οι τέσσερις σε παίκτες της Ρόμα), αναφέροντας χιουμοριστικά στο DAZN: «Θα πρέπει να εφεύρω νέα ενδεκάδα το Σάββατο (4/12) κόντρα στην Ίντερ».
Παράλληλα ο Special One μίλησε για τον Νικολό Ζανιόλο, ο οποίος έγινε στόχος από τους παίκτες της Μπολόνια, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ίσως ήταν καλύτερα για εκείνον να αποχωρήσει από τη Serie A, λόγω των φάουλ που δέχεται διαρκώς από τους αντιπάλους: «Οι παίκτες της Μπολόνια διέλυσαν τον Ζανιόλο. Μιλάω ενάντια στα συμφέροντά μου, αλλά αν ήμουν ο Ζανιόλο θα άρχιζα να σκέφτομαι να φύγω από τη Serie A για πολύ καιρό, επειδή νιώθω άσχημα γι’ αυτόν, για όσα έχει να υποστεί».