Η Έβερτον γνώρισε βαριά ήττα από τη Λίβερπουλ με 4-1 στο Γκούντισον Παρκ για την 14η αγωνιστική της Premier League και οι φίλοι των ζαχαρωτών ήταν έξαλλοι με την εμφάνιση της ομάδας τους, ζητώντας… κεφάλια. Το κλίμα είναι βαρύ για τον Ράφα Μπενίτεθ και υπάρχουν δημοσιεύματα στο Νησί για σύσκεψη κορυφής που αφορά το μέλλον του Ισπανού στην άκρη του πάγκου.

Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να ανησυχεί για τη θέση του«Όχι, είμαι επαγγελματίας και έχω αρκετή εμπειρία», απάντησε ο Μπενίτεθ, όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται για το μέλλον του. «Βλέπω μια ομάδα που δίνει τα πάντα. Η αφοσίωση των παικτών είναι εκεί. Πρέπει να αναλύσουμε την προσπάθεια και την επιθυμία των παικτών και μετά να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

Ακολούθως, ο Μπενίτεθ ανέφερε: «Όλοι πρέπει να είναι απογοητευμένοι, χάσαμε το ντέρμπι, αλλά ηττηθήκαμε επειδή κάναμε λάθη απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα. Έχετε δει πόσα χρήματα ξοδεύει η Λίβερπουλ και έχει σημειώσει τόσες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Αν κάνεις λάθη, μπορεί να έχεις τέτοιες ήττες. Απέναντι σε άλλες ομάδες ίσως όχι, αλλά απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα υποφέρεις».