Η Νιούκαστλ είναι η πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο ωστόσο δεν έχει καταφέρει να εμφανίσει κάτι τέτοιο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έντι Χάου που ανέλαβε το δύσκολο έργο της διάσωσης της ομάδας, προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στους παίκτες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην συνολική απόδοση.
Χθες το βράδυ, οι «καρακάξες» απέτυχαν να κρατήσουν το προβάδισμα τους από το 61ο λεπτό και το πέναλτι του Γουίλσον, αγωνιζόμενες με 10 παίκτες από το 9ο λεπτό λόγω της αποβολής του Κίαραν Κλαρκ. Το εντυπωσιακό βολέ του Πούκι μετά από γλυκιά ασίστ του Δημήτρη Γιαννούλη στο 79’ άφησε τη Νιούκαστλ χωρίς τρίποντο στη σεζόν μετά από 14 αγωνιστικές.
Ιστορικά, άλλες τρεις ομάδες δεν είχαν νίκη μετά από 14 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο καμία από αυτές δεν κατάφερε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία και υποβιβάστηκαν στην Τσάμπιονσιπ. Οι προηγούμενες ομάδες ήταν οι Σουόνσι (1993-1994), ΚΠΡ (2012-2013) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2020-2021) και πλέον η ομάδα του Έντι Χάου χρειάζεται έναν άθλο για να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ.