Μπάχαλο προκαλεί η απόφαση της FIFA να ορίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πάνω στο Κόπα Αφρικα.
Προβλήματα φέρνει η επιλογή της FIFA να ορίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στις 3 Φεβρουαρίου.
Η απόφαση αυτή προκαλεί μπάχαλο σε ορισμένες από τις ομάδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση, καθώς η Παγκόσμια ομοσπονδία την έβαλε πάνω σε ημερομηνίες που διεξάγεται παράλληλα και το Κόπα Αφρικα.
Το αφρικανικό ηπειρωτικό τουρνουά θα διεξαχθεί στο Καμερούν από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει ένα 4ημερο στο οποίο οι ομάδες που θα παίζουν στα νοκ άουτ του Κόπα Άφρικα θα έχουν δεσμευμένους τους παίκτες τους, κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε δύο κυρίως ομάδες: την Αλ Αχλί από την Αίγυπτο και την Τσέλσι.
Αν η Αίγυπτος προχωρήσει στο τουρνουά, τότε η Αλ Αχλί θα πάει στην διοργάνωση χωρίς πέντε βασικά της στελέχη (παίζει από τον δεύτερο γύρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), ενώ η Τσέλσι έχει τον Μεντί που θα βρίσκεται με την εθνική ομάδα της Σενεγάλης.
Αφρικανούς παίκτες έχουν και οι Αλ Τζαζίρα των Εμιράτων και η Αλ Χιλάλ από την Σαουδική Αραβία.
Αυτό αυτόματα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην διοργάνωση της FIFA, αλλά κυρίως στις ίδιες ομάδες καθώς και εν μέσω πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί μια λύση που θα λύσει το πρόβλημα. Εκτός κι αν οι εθνικές ομάδες των παικτών που εμπλέκονται και στις δύο διοργανώσεις αποκλειστούν πρόωρα…
Σε κάθε περίπτωση πάντως η επιλογή των ημερομηνιών από την πλευρά της FIFA (όταν ήταν ήδη γνωστές οι ημερομηνίες του Κόπα Αφρικα) ήταν ατυχής, σε ένα ούτως ή άλλως, πιεσμένο καλεντάρι.