«Μία ανάσα» από την πρώτη της νίκη επί της Μπράιτον στην Premier League βρέθηκε η Γουέστ Χαμ, αλλά ο Νιλ Μοπέ αποφάσισε να μην «σπάσει» ούτε τώρα μία ιστορική παράδοση της ομάδας του απέναντι στα «σφυριά» ανεξαρτήτου έδρας.
Ισοφάρισε το γκολ του Σούτσεκ με απίθανο ψαλίδι και έκανε τους «γλάρους» να πετάξουν με τον πολύτιμο βαθμό από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στο 102ο ματς του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο τους!
Αναλυτικότερα, η Γουέστ Χαμ πήρε το προβάδισμα με γκολ του Τόμας Σούτσεκ στο 5ο λεπτό, με τον Τσέχο να έχει πετύχει τον τελευταίο έναν χρόνο τα περισσότερα γκολ με τον συγκεκριμένο τρόπο, μετά τους Κάλβερτ Λιούιν και Μπεντέκε!
Εν συνεχεία, υπήρξε ένας… μονόλογος των «γλάρων», μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους, ο οποίος εκφράστηκε έντονα στα 10 τελευταία λεπτά, πριν από την ανάπαυλα, όταν ο Λαλάνα απώλεσε μία σπουδαία στιγμή στο 40’, μετά από εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας του.
Το 1-0 της Γουέστ Χαμ διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, ενώ η έναρξη του δευτέρου, έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτή που προηγήθηκε. Οι γηπεδούχοι σκόραραν και πάλι αλλά το γκολ του Μάικλ Αντόνιο δεν καταμετρήθηκε στο 49ο λεπτό, έπειτα από παρέμβαση του VAR.
Ακολούθησαν στιγμές μπροστά και από τις δύο εστίες, με τον Λαλάνα να αστοχεί στο 70’, τον Ντέκλαν Ράις και τον Μάικλ Αντόνιο στο 80’ και το 85’, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη!
Ισοφάρισαν με εκπληκτικό ψαλίδι-γκολ του Νιλ Μοπέ, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων κινδύνευσε ιδιαίτερα! Ο Σάντσεθ άντεξε, η Μπράιτον κράτησε το 1-1 και το τελικό αποτέλεσμα στέρησε από την Γουέστ Χαμ την επιστροφή της στα «τρίποντα» μετά από 20 ημέρες!
Την ίδια ώρα, λιγότερο «δραματικό», ήταν αναμφίβολα το ματς στο «Μολινό», ανάμεσα στην Γουλβς και την Μπέρνλι. Αμφότερες αναζητούσαν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους, αλλά το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως «πληγώνει» περισσότερο την ομάδα του Σον Ντάις, καθώς οι γηπεδούχοι παρέμειναν για 3ο σερί ματς αήττητοι.
Οι καλές στιγμές ήταν περιορισμένες, ο Αντάμα Τραορέ δεν πέτυχε το 1ο του γκολ στην σεζόν, μιας και το οριζόντιο δοκάρι του στέρησε την στιγμή του με την συμπλήρωση μισής ώρας, και εν τέλει το 0-0 δεν διαφοροποιήθηκε σε καμία περίπτωση.
Κάπως έτσι, η Μπέρνλι, η οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ του Χιμένες στο 57’, δεν έχασε για 5ο σερί ματς στην Premier League, αλλά διατηρήθηκε στην ζώνη του υποβιβασμού και το -4!