Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τρεις εκκρεμότητες. Στις 22 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι εξ αναβολής αγώνες της πρεμιέρας, ΟμόνοιαΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ-Ανόρθωση, είναι άγνωστο είναι ακόμη το πότε θα οριστεί ο διακοπέντας αγώνας ΑΠΟΕΛΟμόνοια.
Ακόμη και με αυτές τις εκκρεμότητες, μπορεί ο καθένας να προβεί σε ασφαλή συμπεράσματα για την κάθε ομάδα ξεχωριστά, όσον αφορά τη δυναμική της και κυρίως τις προοπτικές της. Βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, προχωρήσαμε παρακάτω στην ανάλυση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

ΝΙΚΕΣ: Ο πρωτοπόρος Απόλλων είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στον πρώτο γύρο, συνολικά 8. Ακολουθεί η ΑΕΚ με μία λιγότερη και ο Άρης με έξι. Η ομάδα με τις λιγότερες νίκες είναι ο ουραγός Εθνικός, μόλις μία κι αυτή την τελευταία αγωνιστική επί του Ολυμπιακού, ενώ ακολουθούν ΠΑΕΕΚ και Δόξα με δύο νίκες. Πάφος FC και ΑΕΛ έχουν από τρεις νίκες, ενώ Ανόρθωση, Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια από τέσσερεις.

ΗΤΤΕΣ: Ο Εθνικός είναι και η ομάδα που δέχθηκε τις περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα, 8 εις το σύνολο. Ακολουθεί η προτελευταία ΠΑΕΕΚ με 6 και η Ανόρθωση με 5, με τις δύο ομάδες να έχουν και το μεταξύ τους παιχνίδι για την… πρεμιέρα. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με τις λιγότερες ήττες, μόλις μία (από τον Άρη στο Τσίρειο), ενώ ο πρωτοπόρος Απόλλωνας δέχθηκε δύο. Από τρεις ήττες έχουν Άρης και Πάφος FC, από τέσσερεις Ολυμπιακός, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, ΑΕΛ και Δόξα.

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: Πάφος FC και Δόξα είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, καθώς 5 φορές στα ματς τους η… μπίλια έκατσε στο «Χ». ΑΕΚ, ΑΕΛ και Ολυμπιακός έχουν από τρεις. Απόλλων και Ανόρθωση έφεραν την πρώτη τους ισοπαλία τη φετινή σεζόν στο μεταξύ τους ντέρμπι…

ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ: Ο Απόλλωνας διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρώτου γύρου με 20 γκολ. Ακολουθεί η δεύτερη ΑΕΚ με τρία λιγότερα, ενώ Πάφος FC και Ανόρθωση πέτυχαν 13 τέρματα, με την «κυρία» φυσικά να έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ΠΑΕΕΚ πέτυχε τα λιγότερα τέρματα, συνολικά 7, αλλά έχει κι έναν αγώνα λιγότερο.

ΓΚΟΛ ΚΑΤΑ: Η ΑΕΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, καθώς δέχθηκε μόλις έξι γκολ σε έντεκα αγωνιστικές. Άλλες τρεις ομάδες έχουν δεχθεί μονοψήφιο αριθμό τερμάτων. Δεύτερη στη σχετική λίστα η Ομόνοια με 7 γκολ παθητικό, αλλά με δύο ματς λιγότερα (ΑΕΛ, ΑΠΟΕΛ), ακολουθούν Απόλλων και Άρης με 9 γκολ… Ο Εθνικός διαθέτει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με 22 γκολ παθητικό, ακολουθεί η Ανόρθωση με 15…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΩΝ: Μόλις πέντε ομάδες έχουν θετικό συντελεστή τερμάτων με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου! Η ΑΕΚ είναι στο +11 (17-6), ο Απόλλων στο +10 (20-10), ο Άρης στο +3 (12-9), όπως και η Ομόνοια (10-7) αλλά με δύο παιχνίδια λιγότερα. Στο +2 είναι η Πάφος FC.
Ίσα βάρκα ίσα νερά για την ΑΕΛ (12-12), η μοναδική ομάδα που δεν είναι ούτε στο… συν, ούτε στο πλην. Στο μείον είναι έξι ομάδες. Ο Εθνικός είναι στο -14 (8-22), η ΠΑΕΕΚ στο -8 (7-15), η Δόξα στο -3 (10-13) η Ανόρθωση στο -2 (12-14) με ένα ματς λιγότερο, όπως και το ΑΠΟΕΛ που είναι στο -1 (11-12).

Ανδρέας Βεντούρης