Παρόλο το σεβασμό που ολόκληρη η ανθρωπότητα, τρέφει απέναντι στον Πάπα Φραγκίσκο, εντούτοις άλλο το ποδόσφαιρο και δη οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, όπως προβλέπονται στην προκήρυξη και αλλιώς είναι να αποδοθούν τιμές στην εν λόγω προσωπικότητα.
Με αφορμή το αλαλούμ που δημιουργείται για την ημερομηνία επανέναρξης του ΑΠΟΕΛΟμόνοια, αμέσως η έγνοια όλων, έπρεπε να είναι η προκήρυξη.
Η ΚΟΠ π.χ πάντα μας έλεγε, ότι η κάθε της απόφαση, είναι συνυφασμένη με την προκήρυξη, η οποία πριν από κάθε ποδοσφαιρική σεζόν, εγκρίνεται με τη συνεργασία των ποδοσφαιρικών σωματείων.
Μας έλεγαν μάλιστα, ότι η προκήρυξη είναι το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ και πως πρέπει να τηρείται με τη δέουσα ευλάβεια.
Να όμως τώρα, που το ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα, ξεφεύγει της προκήρυξης. Ακόμα και αν η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, οριστικοποιήθηκε, μετά την προκήρυξη για τη σεζόν 2021-22, θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει οι αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές για να αποφύγουν αυτό τον μεγάλο σκόπελο.
Είναι όντως σκόπελος και πιθανόν να είναι και αλλοίωση της ομαλής εξέλιξης του πρωταθλήματος, αυτό που πάει να γίνει με την ημερομηνία επανέναρξης του ντέρμπι.
Μην θεωρήσετε υπερβολικό το κείμενο που διαβάζετε. Αντίθετα, μία σειρά λόγων μπορεί κάλλιστα να επιβεβαιώσει το γιατί η ανατροπή της προκήρυξης πιθανόν να αλλάξει πολλά στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
Είτε είναι πιθανοί τραυματισμοί, παικτών που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι, όπως αυτό άρχισε.
Είτε, είναι πιθανές αποχωρήσεις παικτών, στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.
Είτε και πάλι, άλλοι λόγοι να μην επιτρέψουν σε κάποιους παίκτες να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.
Αυτό που εγώ προτείνω σε ΚΟΠ και ομάδες είναι να ξαναδούν το θέμα, όπως αυτό έχει δημιουργηθεί και να βρουν ημερομηνία τέτοια, ώστε να ανατρέψει κάθε ενδεχόμενο αλλοίωσης του πρωταθλήματος.
Μην ξεχνάτε κύριοι της ΚΟΠ και των ομάδων, ότι τα ποδοσφαιρικά μας γήπεδα, πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στη φιλοξενία ποδοσφαιρικών αγώνων και όχι άλλων εκδηλώσεων.
Γιατί, στο κάτω-κάτω συντηρούνται και λειτουργούν από τους φιλάθλους και από κανένα άλλο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου